Πόλο – Παγκόσμιο νέων γυναικών: Αργυρό μετάλλιο για την Εθνική Ομάδα

Με το αργυρό μετάλλιο θα επιστρέψει η Εθνική ομάδα πόλο νέων γυναικών από τη Νετάνια του Ισραήλ, όπου πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20.

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης νέων γυναικών δεν κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, καθώς νικήθηκε από το άγχος του φαβορί και έχασε εύκολα στον τελικό από την Ισπανία με 10-5.

Ένα χαμένο πέναλτι της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη (απέκρουσε η τερματοφύλακας Μαρτίνα Τέρε) στα μέσα της πρώτης περιόδου, αποδείχθηκε η φάση «κλειδί» του τελικού.

Η Εθνική μας ομάδα εμφάνισε σημάδια κατάρρευσης σε άμυνα και επίθεση και μέσα σε δύο αγωνιστικά λεπτά δέχθηκε τέσσερα διαδοχικά γκολ, με την Ισπανία να παίρνει μεγάλο προβάδισμα με 5-1.

Αν και στη συνέχεια βελτιώθηκε αμυντικά, η εθνική δεν βρήκε λύσεις στην επίθεση και η λήξη του ημιχρόνου τη βρήκε να χάνει 6-1. Δύο γκολ από τις Τριχά και Νίνου έδωσαν μία «αχτίδα» ελπίδας στην ελληνική ομάδα, αλλά η Κάμους με δύο δικά της τέρματα αποκατέστησε γρήγορα τη διαφορά των πέντε τερμάτων (8-3), την οποία οι Ισπανίδες υπερασπίστηκαν άνετα ως το τέλος.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 1-5, 0-1, 3-3, 1-1

Οι συνθεσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Ζαφειράκη, Τριχά 1, Φουντωτού, Σιούτη, Κανετίδου 1, Γιαννοπούλου, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Κατσιμπρή, Μπιτσάκου, Κοντονή 1, Τορνάρου, Καρύτσα.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Χιμένεθ, Καρντόνα, Γκόμεθ, Α. Ρουίθ 3, Νόγκε, Πέρεθ, Φάρε 1, Πρατς, Καμαρένα 1, Κάμους 3, Ε. Ρουίθ 2, Παλάσιο, Τέρε

** Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία, που νίκησε στον «μικρό» τελικό την Ιταλία με 12-10.

Το ασημένιο μετάλλιο που πήρε η εθνική υδατοσφαίρισης νέων γυναικών στη Νετάνια, μετά την ήττα 10-5 από την Ισπανία στον αποψινό τελικό, είναι το τέταρτο της Ελλάδας στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της κατηγορίας.

Η χώρα μας είχε ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου το 1997 στην Πράγα, αλλά έκτοτε μετράει δύο χαμένους τελικούς, το 2017 από τη Ρωσία στο Βόλο (στα πέναλτι) και τώρα από την Ισπανία, η οποία κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία της τον τίτλο. Η «γαλανόλευκη» έχει πάρει και ένα χάλκινο μετάλλιο, το 2013, πάλι στο Βόλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ