100ετηρίδα της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Κλίφτον

Στιγμιότυπο από την Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κλίφτον της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Λαμπρός ήταν ο εορτασμός της 100ετηρίδας της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Κλίφτον της Νέας Ιερσέης, ο οποίος έλαβε χώρα την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και συλλειτουργούντος του Επισκόπου Μηδείας, κ. Απόστολου και ολοκληρώθηκαν με το επίσημο γεύμα το οποίο παρατέθηκε στην κοινοτική αίθουσα «Τhe Father John and Presvytera Margaret Orfanakos Fellowship Hall».

Οι εκδηλώσεις συνέπεσαν με την «Κυριακή της Ηγεσίας των 100» και ο Αρχιεπίσκοπος ανέπεμψε τρισάγιο στην μνήμη των ιδρυτών και πρωτεργατών της κοινότητας και της ίδιας της «Ηγεσίας των 100» και του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής, κ. Ιακώβου, που οραματίστηκε και ευλόγησε την ίδρυση της «Ηγεσίας των 100» με στόχο την ενίσχυση των διακονιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.

Τον Αρχιεπίσκοπο καλωσόρισε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Πέτρος Μπαλίκας (Peter G. Balkas), ο οποίος αναφέρθηκε στο πολυσχιδές έργο της κοινότητας και μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο εορτασμός της 100ετηρίδας αποτελεί ορόσημο και εφαλτήριο για τον προσδιορισμό των στόχων για την δεύτερη εκατονταετία.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Μαρκόπουλος τόσο κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο γεύμα, όσο και κατά την διάρκεια των δηλώσεων στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τις άοκνες προσπάθειες της επιτροπής της 100ετηρίδας με επικεφαλής τις κ.κ. Ντενίς Τσικίνη (Denise Cecchini) και Ελένη Μανωλιάδη (Elaine Manoliadis).

Τόσο ο π. Πέτρος Μπαλίκας, όσο και ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκαν με δέος στους ιδρυτές και πρωτεργάτες της κοινότητας, καθώς επίσης στους ιερείς και στα στελέχη της κοινότητας και της Φιλοπτώχου που με την γενναιοδωρία τους και την σοφία τους κατάφεραν να οδηγήσουν την κοινότητα από επιτυχία σε επιτυχία και προσευχήθηκαν όπως ο Θεός τους αξιώσει να εορτάσουν με την ίδια λαμπρότητα και επιτυχία πολλές δεκαετίες.

«Αγαπητοί μου χριστιανοί, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας για να γιορτάσουμε έναν αιώνα ζωής της ενορίας του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου», επεσήμανε κατά την διάρκεια της από καρδιάς προσφώνησής του στην ελληνική ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Κ. Ελπιδοφόρος.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην 100ή επέτειο της ιδρύσεως, η οποία ιδρύθηκε έναν χρόνο πριν ιδρυθεί η Αρχιεπισκοπή και μεταξύ άλλων τόνισε: «Πρέπει να είστε πολύ υπερήφανοι που η εκκλησία σας είναι παλαιότερη ακόμα και από την Αρχιεπισκοπή μας. Εμείς η Αρχιεπισκοπή σαν ίδρυμα θα γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 100 χρόνια του χρόνου και εσείς τα γιορτάσατε φέτος.

ananmiseis.net