Τ ΄ Ακούσαμε, το Γράφουμε και Ευθύνη δεν Έχουμε

Το διαβάσαμε στο ρεπορτάζ της ομογενειακής εφημερίδας Εθνικός Κήρυξ της Νέας Υόρκης, ως ειπωθέν από το στόμα του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρολομαίου στην αντιφώνησή του κατά την άφιξή του στην αμερικανική Πρωτεύουσα: “ο Παναγιώτατος εξήρε το έργο του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, λέγοντας ότι κατάφερε να αποκαταστήσει τη σταθερότητα και να αναζωογονήσει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής ακόμη και εν μέσω της ταραχής που προξένησε η πανδημία“.

 

*********Προφανώς ο Παναγιώτατος δεν πληροφορήθηκε για την συγνώμη που ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής από την Ομογένεια: “Λυπάμαι ειλικρινά για την οδύνη που άθελά μου προκάλεσα σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς αδελφούς μου, ιδιαίτερα στο αγαπημένο μου ποίμνιο“.

 

*********Διαφορετικά, ίσως θα μπορούσε και ο ίδιος συν αισθανόμενος την οδύνη που ένιωσε ο Ομογενειακός Ελληνισμός και ο Κυπριακός Ελληνισμός να ζητήσει συγγνώμη. Διότι, προφανώς,  ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής -λέμε εμείς- δεν πήγε χωρίς τη γνώση (αν όχι και κατά παρότρυνση) του Παναγιώτατου στα εγκαίνια του Τουρκικού Σπιτιού…

 

********* Εκτός και ούτως έπραξε ο Παναγιώτατος, εάν, δηλαδή, ζήτησε από την πλευρά του συγγνώμη και δεν το πληροφορηθήκαμε εμείς στην Ελλάδα. Οπότε η δική μας συγγνώμη προς τον Παναγιώτατο είναι αυτονόητη, ειλικρινής και αυθόρμητη.