Συνελήφθη ο «πιο τρομακτικός εγκληματίας στον κόσμο»

Θεωρείται ο πιο τρομακτικός εγκληματίας του κόσμου και έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις αρχές. Ο Μάικλ Κάμπελ από το Μιζούρι των ΗΠΑ συνελήφθη για μία ακόμα φορά από την αστυνομία.

Με τα χρόνια, ο διάσημος κακοποιός υπέστη μια μεγάλη μεταμόρφωση, αφού κάλυψε όλο το πρόσωπό του με τατουάζ, τα οποία τον κάνουν ιδιαίτερα τρομακτικό. Μεταξύ άλλων, το πρόσωπο του Κάμπελ έχει μια πεντάλφα και τον αριθμό 88 στο πλαϊνό μέρος του κεφαλιού του.

Έχει καταδικαστεί για παιδοφιλία και πρόσφατα συνελήφθη για απόπειρα βιασμού, αφού φέρεται να προσπάθησε να επιτεθεί σεξουαλικά σε μια γυναίκα, ενώ ο σύντροφός της κοιμόταν δίπλα της.

Ο Κάμπελ προσπάθησε να κατεβάσει το παντελόνι της γυναίκας ενώ ο σύντροφός της κοιμόταν δίπλα της. Όταν ο τελευταίος ξύπνησε, έβγαλε από το σπίτι τον Κάμπελ που έφυγε με ένα ποδήλατο από την περιοχή.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία εντόπισε το ποδήλατο με τον Κάμπελ, ο οποίος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες περί απόπειρας βιασμού.

Πέρυσι, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών για υλικές ζημιές και επιθέσεις. Δύο χρόνια πριν, κατηγορήθηκε για επίθεση τρίτου βαθμού, καθώς φέρεται να επιτέθηκε σε έναν άντρα χτυπώντας τον στο πρόσωπο.

Το 1995, όταν ήταν μόλις 20 ετών, ο Κάμπελ καταδικάστηκε για απόπειρα επίθεσης πρώτου βαθμού, αφού προσπάθησε να βιάσει ένα 14χρονο κορίτσι στο Ντένβερ του Κολοράντο. Μάλιστα, τότε του είχε απαγορευτεί να πλησιάζει μέρη όπου έπαιζαν μικρά παιδιά. Παρ’ όλα αυτά, το 2011, ο Κάμπελ συνελήφθη επειδή βρισκόταν σε απόσταση 500 μέτρων από μια παιδική χαρά.

Μετά την τελευταία του σύλληψη, ο Κάμπελ κρατείται σε μια φυλακή της κομητείας του Μιζούρι με εγγύηση 100.000 δολαρίων.

Αν κριθεί ένοχος, ο 46χρονος κακοποιός αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.