“Κούνησε” στην Αττική- 2,9 Ρίχτερ στο …Μαρούσι!

Ο σεισμός 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε αισθητός στην Αττική, είχε επίκεντρο το Μαρούσι και συγκεκριμένα βόρεια του ΟΑΚΑ.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο in.gr, ανέφερε ότι η σεισμική δόνηση ήταν επιφανειακή και οι σεισμολόγοι εξετάζουν εάν υπάρχει συσχέτιση με το ρήγμα της Πάρνηθας και της Πεντέλης.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, εξήγησε ότι «στην περιοχή Αμαρουσίου – Κηφισιάς, ουσιαστικά δεν έχουμε ρήγματα στην επιφάνεια. Τα ρήγματα αυτά είναι υποθετικά ρήγματα, τα οποία διέρχονται από τους βαθύτερους γεωλογικούς σχηματισμούς και αποτελούν συνέχεια του ρήγματος της Πάρνηθας και συνέχεια του ρήγματος της Πεντέλης».

«Αποδίδω τη μεγάλη αισθητότητα του σεισμού στην περιοχή των Αθηνών στο ότι (το επίκεντρο) ήταν μέσα στον οικιστικό ιστό, ήταν περίπου στη βόρεια πλευρά του Ολυμπιακού Σταδίου» είπε ο κ. Λέκκας για την αίσθηση που είχαν οι κάτοικοι της Αττικής.

Παρακολουθώντας τη σεισμικότητα στην περιοχή ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας ανέφερε ότι ο σεισμός που αναστάτωσε τους κατοίκους των βορείων προαστίων ήταν συνηθισμένος και επιφανειακός.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, εκτίμησε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.