Η Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα

Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται στην Αθήνα από το βράδυ της Πέμπτης, οπότε και είχε δείπνο με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σήμερα, Παρασκευή, κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της Μέρκελ στη χώρα μας.

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Σημειώνεται ότι στο Καβούρι γύρω από το ξενοδοχείο όπου διαμένει τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια σε μια περίμετρο 2 χλμ.

Μετά τις 8.00 αναμένεται να υπάρξουν ρυθμίσεις στη Συγγρού, τη Β. Σοφίας, γύρω από το Σύνταγμα.

 

Το πρόγραμμα της Άνγκελα Μέρκελ

Το πρόγραμμα της  Άνγκελα Μέρκελ αρχίζει στις 9 το πρωί με την ομιλία της σε νέους, που θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:15 θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, στις 10:50, η κα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η άφιξη της Μέρκελ στην Ελλάδα και το δείπνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το αεροσκάφος που μετέφερε την Γερμανίδα καγκελάριο, έφτασε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στις 19:45, δέκα λεπτά νωρίτερα από την αναμενόμενη άφιξή του την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου.

Η Άνγκελα Μέρκελ, που εμφανίστηκε ευδιάθετη, αναχώρησε στη συνέχεια για την πρωθυπουργική κατοικία όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε ιδιωτικό δείπνο προς τιμήν της.

Άνγκελα Μέρκελ - Κυριάκος Μητσοτάκης

Αυτή είναι η 4η φορά που η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται τη χώρα μας, στα 16 χρόνια που βρίσκεται στο “τιμόνι” της Γερμανίας, και η τελευταία που βρίσκεται στην Ελλάδα ως καγκελάριος της Γερμανίας, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού.

 

Οι επίσημες συνομιλίες της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνουν σήμερα, Παρασκευή, ωστόσο οι δυο τους είχαν την ευκαιρία για ένα πρώτο τετ α τετ στο δείπνο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μενού περιελάμβανε πιάτα από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, όπως σπανακόπιτα και κρητικά καλτσούνια.

Υποδεχόμενος την Άνγκελα Μέρκελ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης της έδειξε τον χώρο όπου βρίσκονται οι δημοσιογράφοι, που καλύπτουν την επίσκεψή της στη χώρα μας. Εκείνη τους χαιρέτισε χαμογελώντας.