ΑΠΟΨΗ: Θα είναι, ίσως, μια κάποια λύση…

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Με «ανεξάρτητες επιτροπές διαμεσολαβητών», με «ατέρμονες συζητήσεις» και με «δύο ηγεσίες», κατάσταση που, δυστυχώς, επικρατεί σήμερα στην πάλι ποτέ κραταιά Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, δεν οδηγούμαστε πουθενά και, οπωσδήποτε δεν πρόκειται να διασωθεί, έτσι, η Ομοσπονδία.

Τορπίλες, τρικλοποδιές και διπλοκλειδαριές παραπέμπουν σε «συμμορίες» πιτσιρικάδων στις γειτονιές και οπωσδήποτε δεν προσιδιάζουν σε σοβαρές οργανώσεις και σε σοβαρούς ανθρώπους.

Η κρίση στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, έχει τις ρίζες της σε φιλοδοξίες, που, δυστυχώς «δεν υπερνικήθηκαν», σε πικρίες και κακίες που δεν «θεραπεύτηκαν» και σε αδυναμίες «χαρακτήρα και μάθησης» που εκδηλώθηκαν σε όλο τους το …μεγαλείο, μπροστά στο μέγεθος των προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν με τα χρόνια. Και, κατά συνέπεια είναι σχεδόν αδύνατον να ξεπεραστεί η κρίση.

Όπως είπαν ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων στις διαπραγματεύσεις, ενώ είχαν «διανύσει τα 99 % της αποστάσεως και ενώ ετοιμάζονταν να υπογράψουν το συνυποσχετικό για την συγκρότηση των επιτροπών θεσμών και διαφάνειας, οικονομικού ελέγχου, παρελάσεως, καταστατικού και την διοικούσα επιτροπή (5 + 5 + 3)» τελικά κάποιοι υπαναχώρησαν και έτσι δόθηκε «η χαριστική βολή» στις διαπραγματεύσεις.

Το συνυποσχετικό το οποίο καλούνταν να υπογράψουν οι δύο πλευρές είχε ως προϋπόθεση για την εφαρμογή της συμφωνίας την άρση όλων των μηνύσεων και το άνοιγμα του Σταθάκειου Κέντρου το οποίο …έκλεισε τις πόρτες του και τις ανοίγει μόνον για τις συνεδριάσεις της πλειοψηφίας των Πρώην Προέδρων, ενώ το νεοεκλεγμένο συμβούλιο παραμένει στην «εξορία».

Ε, λοιπόν, ουδείς δικαιούται να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει κατά το δοκούν το «Σταθάκειο» το οποίο ο διαθέτης το δώρισε στην ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ και όχι σε πρόσωπα!

Ε, λοιπόν, ας πάψει, ένθεν κακείθεν, το κρυφτούλι. Κινδυνεύει να χαθεί η Ομογένεια της Νέας Υόρκης, παίρνοντας αποστάσεις από τα κοινά, άλλοι, απηυδισμένοι, άλλοι, αηδιασμένοι και άλλοι αγανακτισμένοι με τα καμώματα μιας μικρής ομάδας «αρχόντων» που βάζουν το προσωπικό τους «θέλω» πάνω από το γενικό καλό  του Ελληνισμού.

Δύο χωριστές εκδηλώσεις για μία μεγάλη εθνική επέτειο, είναι απαράδεκτο διχαστικό φαινόμενο! Αν δεν συνέλθουν οι «επαΐοντες» και εάν δεν ξεπεράσουν άμεσα, με δημόσια δεσμευτική τους δήλωση, τους μικροεγωϊσμούς τους προκειμένου να έχουμε νέα ηγεσία στην Ομοσπονδία και να επανέλθει η ομόνοια, αφήνοντας στην Δικαιοσύνη την έρευνα για τα πεπραγμένα και τον καταλογισμό ευθυνών, τότε να πάνε ΟΛΟΙ στο σπίτι τους, να διαλυθεί η Ομοσπονδία και να συσταθεί μία άλλη με μόνο αντικείμενο την διοργάνωση της εθνικής μας παρέλασης.

Υπό την επίβλεψη του Γενικού Προξένου Νέας Υόρκης να συγκεντρωθούν πόροι από προσφορές και χορηγίες, να υποβληθούν υποψηφιότητες από ενδιαφερόμενους και να γίνουν εκλογές, ώστε με δημοκρατικές διεργασίες να προκύψει το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ομοσπονδίας Εθνικής Παρέλασης» ή όπως αλλιώς ήθελε ονομασθεί.

Ας το σκεφθούν όλοι. Θα είναι, κατά την άποψή μας, «μια κάποια λύση». ϊσως και η καλύτερη λύση.