Ολυμπιακός – Άιντραχτ 1-2 – Όλα στραβά και ανάποδα…

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Άιντραχτ (1-2), για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, με την τύχη να γυρίζει την πλάτη στους Πειραιώτες. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι από τους Γερμανούς, προηγήθηκαν στο 12’ με τον Ελ Αραμπί, αλλά είδαν τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στην πρώτη τους ευκαιρία (17’).

Στο 30’ δεν δόθηκε κόκκινη κάρτα στον Μπάρκοκ, σε μια φάση που οι διαιτητές ζήτησαν συγγνώμη από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να χάνουν ένα… τσουβάλι ευκαιρίες και τους Γερμανούς στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης να κάνουν το 1-2 με τον Χόγκε.

Ένα αποτέλεσμα που αδικεί την προσπάθεια των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να μένει στη δεύτερη θέση με 6 βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια, ενώ η Άιντραχτ έφτασε τους 10 και βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σωκράτη, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Μαντί Καμαρά ήταν στα χαφ, με τον Αγκιμπού Καμαρά λίγο πιο μπροστά. Στα δύο άκρα ήταν οι Μασούρας και Ονιεκούρου, με τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Άιντραχτ παρέταξε την ομάδα του με την εξής 11άδα: Τραπ, Εντίκα, Χασέμπε, Τούτα, Μπάρκοκ, Γιάκιτς, Σο, Τσάλντερ, Καμάντα, Λάμερς και Μπορέ.

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο, καθώς στο 12ο λεπτό ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τραπ για το 1-0!

Ο Αγκιμπού έκανε την κάθετη πάσα στον Ονιεκούρου, ο Νιγηριανός έβαλε ωραία το κορμί του, βγήκε ταχύτατα στην επίθεση, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα στον Μαροκινό στράικερ και αυτός με σουτ στην κίνηση σκόραρε για το 1-0 του Ολυμπιακού. Ένα ιστορικό γκολ για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, καθώς έφτασε τα 16 γκολ στην Ευρώπη με τη φανέλα του Ολυμπιακού και έγινε ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ισοφάρισε η Άιντραχτ

Μετά το γκολ του Αφρικανού οι Γερμανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και τα κατάφεραν, με τον Κάμαντα στο 17’ να ισοφαρίζει σε 1-1. Ο Μπορέ έκανε την κάθετη πάσα στην πλάτη του Ουσεϊνού Μπα, ο Κάμαντα πρόλαβε τον Βατσλίκ, πλάσαρε, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βατσλίκ και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα του Τσέχου για το 1-1.

Χάρισαν κόκκινη στον Μπάρκοκ

Μετά την ισοφάριση ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με την μπάλα να παίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου. Στο 30’ ο Μπάρκοκ έκανε εγκληματικό μαρκάρισμα στον Ρέαμπτσιουκ, με τον Βούλγαρο διαιτητή, Κουλμπάκοβ, να χαρίζει την κόκκινη στον μπακ της Άιντραχτ.

Ο αμυντικός της γερμανικής ομάδας είδε την κίτρινη κάρτα, με τους διαιτητές στο ημίχρονο να ζητούν συγγνώμη από τον Ολυμπιακό, καθώς για 20 λεπτά δεν λειτουργούσε το VAR.

Μεγάλες ευκαιρίες με Μασούρα και Μαντί

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν δύο φορές κοντά στο 2-1, αλλά και στις δύο περιπτώσεις απέκρουσε ο Τραπ. Στο 36’ ο Ονιεκούρου έδωσε στον Ελ Αραμπί, αυτός είδε την κίνηση του Μασούρα, του έκανε την κάθετη, ο διεθνής εξτρέμ βγήκε απέναντι από τον Τραπ, σούταρε, αλλά ο Γερμανός τερματοφύλακας απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Στο 39’ ο Μαντί βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή της Άιντραχτ, σούταρε δυνατά, αλλά ο Τραπ είχε κλείσει τη γωνία του και απέκρουσε. Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 1-1.

«Αγγιξε» το γκολ ο Ονιεκούρου

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό στο 57’ να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Ονιεκούρου. Ο Ελ Αραμπί έκανε την πάσα στον Αφρικανό, αυτός σούταρε δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Μετά τη φάση του Ονιεκούρου, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με τους παίκτες της Άιντραχτ να έχουν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Κέβιν Τραπ. Στο 69’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Λίντστρομ, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή στο 58’ στη θέση του Λάμερς. Ο άσος της γερμανικής ομάδας έπιασε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Βατσλίκ ήταν σε εγρήγορση και απέκρουσε εντυπωσιακά.

Δύο λεπτά αργότερα ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή. Ο Πορτογάλος έβαλε στο παιχνίδι τον Βαλμπουενά και έβγαλε τον Ονιεκούρου. Στο 74’ οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Τραπ μπλόκαρε την κεφαλιά που έκανε ο Ελ Αραμπί, μετά το φάουλ που εκτέλεσε ο Ματιέ Βαλμπουενά. Στο 83’ ο Μαρτίνς έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Τικίνιο και Ρόνι Λόπες στις θέσεις των Ελ Αραμπί και Μασούρα.

Τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Τικίνιο, μετά τη σέντρα του Μαντί Καμαρά από δεξιά, αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Στο 89’ ο Μαρτίνς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Κούντε να παίρνει τη θέση του Μαντί.

Από επιθετικό φάουλ το 1-2

Στο 91’, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Άιντραχτ έκανε το 2-1 με τον Χόγκε. Σε μια φάση που ξεκινάει από επιθετικό φάουλ στον Λαλά, οι Γερμανοί βγήκαν στην κόντρα, ο Λίντστρομ έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Μπα δεν κατάφερε να διώξει και ο Χόγκε έκανε το 2-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι Ερυθρόλευκαν βγήκαν μαζικά στην επίθεση, έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν τα κατάφεραν, με την Άιντραχτ να παίρνει τη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (89′ Κούντε), Μασούρας (83′ Ρόνι Λόπες), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (71′ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (83′ Τικίνιο).

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (Ο. Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα, Χασέμπε, Εντικά, Τσάντλερ, Σο (82′ Ιλσάνκερ), Γιάκιτς (78′ Ρόντε), Μπάρκοκ (58′ Τουρέ), Καμάντα, Μπορέ (78′ Χάουγκε), Λάμερς (58′ Λίντστορμ).

in.gr