Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 2-2 – «Χοντρή» γκέλα της ΑΕΚ στη Ριζούπολη

«Κόλλησε» στη Ριζούπολη η ΑΕΚ! Παρότι κατάφερε να προηγηθεί με τον Γκαρσία, η Ένωση δεν μπόρεσε να φύγει με το διπλό από την έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης και έμεινε στο 2-2, πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, με τους ερυθρόλευκους να έχουν την ευκαιρία να «ξεφύγουν» στο +3!

Πρώτη απώλεια με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της για την ΑΕΚ, μετά τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες που είχε με τον Ελληνογερμανό τεχνικό. Βαθμός «χρυσάφι» για τον Απόλλωνα που κατάφερε να φύγει στο +1 από τον Παναιτωλικό.

Καλύτερα ξεκίνησε την αναμέτρηση η ΑΕΚ, που απείλησε μόλις στο 6ο λεπτό με ένα γυριστό του Αραούχο το οποίο ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να προβληματίσει τον Κότσαρη. Όλο το παιχνίδι της Ένωσης περνούσε από τα πόδια του Μάνταλου στο πρώτο δεκάλεπτο και ο Έλληνας άσος έγινε για άλλη μία φορά δημιουργός ενός γκολ.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Λιβάι Γκαρσία κέρδισε τους πάντες στον αέρα και με μία άψογη κεφαλιά έγραψε το 1-0 στο 12ο λεπτό και έδωσε κεφάλι στο σκορ στην ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη. Αυτή ήταν η έκτη ασίστ για τον Μάνταλο στη σεζόν.

Το συγκεκριμένο άλμα ήταν μόλις 30 εκατοστά πιο χαμηλό από εκείνο που είχε κάνει στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, όπου είχε «πετάξει» στα 2 μέτρα και 70 εκατοστά! Ο Απόλλωνας βρήκε το γκολ λίγο αργότερα, ωστόσο ο Πινέϊρο το ακύρωσε για φάουλ του Φατιόν στον Στάνκοβιτς.

Αδράνεια στην άμυνα της ΑΕΚ και ισοφάριση με τον Ιωαννίδη

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την ευκαιρία να βάλουν από νωρίς τις βάσεις για το διπλό, όταν ο Αραούχο βρέθηκε μόνος του με τον Κότσαρη, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει τον Απόλλωνα μέσα στο παιχνίδι, βγάζοντας το πλασέ του Αργεντινού επιθετικού.

Και λίγα λεπτά αργότερα, η Ελαφρά Ταξιαρχία βρήκε το γκολ της ισοφάρισης! Ο Μαρτίνες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ιωαννίδης νίκησε τον Τζαβέλλα στον αέρα και με μία εκπληκτική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς για το 1-1 στο 41ο λεπτό.

«Άγγιξε» το γκολ ο Σιμόες

Πιο… ήρεμα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ, η οποία ωστόσο είχε και πάλι την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Σιμόες πήρε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε πρώτα στο δοκάρι του Κότσαρη και μετά άουτ, στο 56ο λεπτό.

Ανατροπή με Παμλίδη!

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ο Απόλλωνας βρήκε το γκολ της ανατροπής. Ο Τσιλούλης βρέθηκε μόνος του με τον Στάνκοβιτς, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κατάφερε να βγάλει, ωστόσο ο Παμλίδης πήρε το «ριμπάουντ» και με κεφαλιά έφερε… τούμπα το ματς, σημειώνοντας το 2-1 για τους γηπεδούχους στο 62ο λεπτό!

Ισοφάρισε με Αραούχο αλλά δεν βρήκε το… golden goal

Η είσοδος του Νόρντιν Άμραμπατ έδωσε άλλον αέρα στην επίθεση της ΑΕΚ. Ο Μαροκινός εξτρέμ άλλαξε τον ρυθμό για την Ένωση και κατάφερε να βρει τον Αραούχο για το γκολ της ισοφάρισης στο 80ο λεπτό.

Ο 34χρονος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αργεντινός επιθετικός «πέταξε» στον αέρα και με μία καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 2-2. Οι ποδοσφαιριστές του Γιαννίκη πίεσαν για το νικητήριο γκολ, ωστόσο η ομάδα του Φέστα δεν «λύγισε», με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2 μέχρι το τελικό σφύριγμα του Πορτογάλου διαιτητή.