Ο Τσαβούσογλου… απειλεί: Αν χρειαστεί, θα απαντήσουμε και στο πεδίο

 Ο τουρκικός Τύπος συνεχίζει να ασχολείται με τις διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας.

Ανεβάζει ξανά τους τόνους η Άγκυρα, με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει ότι η χώρα του θα απαντήσει «στο πεδίο» σε όποιον χρειαστεί και πως η Τουρκία «χάλασε» ύπουλα σχέδια στη Μεσόγειο.

«Στη Μεσόγειο εργαζόμαστε και προσπαθούμε για μια μόνιμη ειρήνη και δεν σταματάμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας. Τους χαλάσαμε τα ύπουλα σχέδια τους και θα συνεχίσουμε να τα χαλάμε. Αν χρειαστεί το κάνουμε στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, αν χρειαστεί όμως και στο πεδίο. Είμαστε ικανοί για όλα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη.

Την ίδια στιγμή, ο τουρκικός Τύπος ασχολείται με τις διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας. Η εφημερίδα Κarar γράφει στο πρωτοσέλιδό της: «Η Άγκυρα εκκένωσε και η Αθήνα γέμισε». Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του τελευταίου πρέσβη της Τουρκίας στη Δαμασκό ο οποίος αναφέρει ότι η Ελλάδα κατάφερε να έχει πολύ στενές σχέσεις με Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, την ώρα που η Τουρκία ουσιαστικά εγκατέλειψε αυτές τις χώρες.

Η Hurriyet γράφει για τα ταξίδια του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, και σχολιάζει ότι η Αθήνα επιχειρεί άνοιγμα στην Αφρική όπου βρίσκεται η Τουρκία.

newpost.gr