Ανδρέας Κατσανιώτης: Να ψηφίσουν όλοι οι ομογενείς στις επόμενες εκλογές

Η ψήφος των Ελλήνων ομογενών στις βουλευτικές εκλογές και η σχετική παγκόσμια καμπάνια που έχει ξεκινήσει βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό Ανδρέα Κατσανιώτη, προς ομογενείς δημοσιογράφους.

Ο αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, συναντήθηκε μαζί τους στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη με παρόντες επίσης την πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τον Γενικό Πρόξενο, Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα.

Η συνέντευξη αυτή ήταν η πρώτη και για την νέα διευθύντρια του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας της Νέας Υόρκης, Μαρία Βαξεβανίδου και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης και των Ελλήνων ανταποκριτών στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Κατσανιώτης που βρέθηκε τη Νέα Υόρκη προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στα θυρανοίξια του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του επισκέφθηκε το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόρια και παρέστη στην δεξίωση που παρέθεσε προς τιμή του ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας με την ευγενή χορηγία της Atlantic Bank και της προέδρου της Νάνσυς Παπαϊωάννου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Κατσανιώτης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην καμπάνια ενημέρωσης των ομογενών για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους. Επισήμανε ότι την ευθύνη της διοργάνωσης της καμπάνιας έχει αναλάβει το Υπουργείο Εσωτερικών και συμπλήρωσε θα γίνει στα ψηφιακά, τηλεοπτικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης και θα έχει διάρκεια.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των ομογενών που δικαιούνται να συμμετάσχουν στις εκλογές σημείωσε ότι «είναι σημαντικό, παρότι ο νόμος δεν είναι αυτός που εμείς θα θέλαμε, οι απανταχού Έλληνες να συμμετέχουν και να δείξουν μ’ αυτόν τον τρόπο ότι θα πρέπει να διευρυνθεί σε όλους όσοι έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στην Ελλάδα, να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους. Τους το οφείλουμε και δεσμεύομαι ότι θα δώσω προσωπική μάχη για να πείσω τα κόμματα που αντιδρούν και δυστυχώς χωρίζουν την ελληνική ομογένεια».