Ηττα-αποκλεισμόςτης Ελλάδος από την Ισπανία με 0-1

Η Ελλάδα έχασε από την Ισπανία και είναι τρίτη στον όμιλο με την Ισπανία να είναι πρώτη.

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 1-0 από την Ισπανία για την 9η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 και “αποχαιρέτησε” και τυπικά το Κατάρ. Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι του Σαράμπια έκρινε το ματς.

Η Εθνική μας Ομάδα έμεινε έτσι οριστικά πίσω από τους Σουηδούς και τους Ισπανούς, οι οποίοι και θα δώσουν τη δική τους “μάχη” για την απευθείας πρόκριση και τη συμμετοχή στα μπαράζ.

Αντίθετα, η “γαλανόλευκη” του Τζον Φαν’τ καλείται να αφήσει πίσω της το Παγκόσμιο Κύπελλο και να ψάξει την επιστροφή της σε μεγάλη διοργάνωση, μέσα από τα προκριματικά για το Euro 2024.

Το παιχνίδι

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο ματς και είχε την πρώτη τελική στην εστία με κεφαλιά του Ανδρούτσου, αλλά η Ισπανία δεν άργησε να ισορροπήσει την αναμέτρηση και έχασε μια καλή ευκαιρία στο 17′, με τον Ντε Τομάς να βγαίνει απέναντι από τον Βλαχοδήμο, αλλά να μπερδεύεται με την μπάλα στα πόδια του και να κόβεται την τελευταία στιγμή από τον Γούτα.

Λίγο αργότερα (στο 21′), η Ελλάδα κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Μασούρα να φεύγει στην… πλάτη της άμυνας των Ισπανών και να πλασάρει ιδανικά τον Σιμόν, αλλά το γκολ του να ακυρώνεται ως οφσάιντ από τον επόπτη, με την απόφαση να επιβεβαιώνεται και από το VAR.

Η απόλυτη “ψυχρολουσία” για την Εθνική ολοκληρώθηκε τρία λεπτά αργότερα, με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων σε μία… αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή, με πολλά σπρωξίματα και ένα μαρκάρισμα του Γιαννούλη στον Λαπόρτ. Ο Σαράμπια ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε από τα 11 βήματα για το 1-0 στο ματς.

Το γκολ της Ισπανίας από το… πουθενά, “πάγωσε” την Εθνική Ελλάδας, η οποία δυσκολεύτηκε να αντιδράσει στη συνέχεια και ήταν μάλιστα αυτή που λίγο έλειψε να δεχθεί και ένα δεύτερο γκολ. Στο 36′ ο Μοράτα πέρασε σαν… σταματημένο τον Τζαβέλλα από αριστερά, αλλά το πλασέ του από διαγώνια θέση, απέκρουσε ο Βλαχοδήμος.

Το σκορ δεν άλλαξε έτσι μέχρι την ανάπαυλα και ο Τζον Φαν’τ Σιπ προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, “ρίχνοντας” στο ματς για το δεύτερο ημίχρονο, τους Δουβίκα και Τζόλη. Οι δυο τους συνεργάστηκαν εξαιρετικά στο 54′, αλλά το σουτ του τελευταίου μέσα από την περιοχή, κόντραρε στη μοναδική καλή στιγμή στη συνέχεια του αγώνα.

Η Ελλάδα προσπάθησε να “πιέσει” στο τέλος, αλλά στην πραγματικότητα δεν κατάφερε καν να “απειλήσει” τους Ισπανούς, με αποτέλεσμα το σκορ να μην αλλάξει μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Η Εθνική μας Ομάδα αποκλείστηκε έτσι και τυπικά από τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ, ενώ η Ισπανία πέρασε στην πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου και θα δώσει “τελικό” για τις δύο πρώτες θέσεις κόντρα στη Σουηδία.

Η βαθμολογία στο β’ όμιλο

Ισπανία 16 (7)

Σουηδία 15 (7)

Ελλάδα 9 (7)

Γεωργία 7 (8)

Κόσοβο 4 (7)