Ελλάδα – Κόσοβο 1-1

Η ατυχής περιπέτεια της εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ έφτασε στο τέλος της. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ούτε το Κόσοβο μπόρεσε να κερδίσει στον τελευταίο αγώνα παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 μέσα στο ΟΑΚΑ.

Μια ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια, η «γαλανόλευκη» δε θα δώσει το παρών σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή. Το «διπλό» της Ισπανίας του Λουίς Ενρίκε στο ΟΑΚΑ, έσβησε τις όποιες ελπίδες υπήρχαν για παρουσία στα γήπεδα του Κατάρ. Ουσιαστικά, η τελευταία φορά που η εθνική έφτασε κοντά στην πηγή, ήταν το μακρινό 2017, όταν το σύνολο του Μίκαελ Σκίμπε αποκλείστηκε στα μπαράζ του Euro από την Κροατία.

Στο 44΄ μετά από πολύ ωραία σέντρα του Πέλκα από τα δεξιά, ο Μασούρας θα πιάσει την κεφαλιά και θα κάνει το 1-0!

Στο 76΄ήλθε το γκόλ των Κοσοβάρων. Ο Ραχμάνι βρέθηκε ολομόναχος στη μικρή περιοχή μετά από σέντρα από τα δεξιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου με προβολή, γράφοντας το 1-1.

Σα να μην έφτανε η ισοφάριση, οι Κοσοβάροι έφτασαν πολύ κοντά στην ανατροπή. Για καλή μας τύχη το σουτ του Μπερίσα στο 79′ πέρασε λίγο άουτ. Ο Φαν’τ Σχιπ άλλαξε τη διάταξη σε 4-4-2, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν κίνδυνος – θάνατος στην κόντρα επίθεση. Ο Ζεγκρόβα κολλούσε τη μπάλα στα πόδια και προκαλούσε τεράστια προβλήματα στην ελληνική ομάδα. Είναι ενδεικτικό ότι στο 88′ τέσσερις διεθνείς βρέθηκαν στο έδαφος στην προσπάθειά τους να τον μαρκάρουν. Στο 89′ η κεφαλιά του Βοϊβόντα από πάσα του Ζεγκρόβα κατέληξε λίγο άουτ, ενώ η τελευταία μεγάλη ευκαιρία ανήκε στην Ελλάδα, με τον Μούριτς να αποκρούει σε κόρνερ το σουτ του Βρουσάι.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Χατζηδιάκος, Γούτας, Τζαβέλλας (80′ Παυλίδης), Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Μάνταλος, Πέλκας (80′ Βρουσάι), Μασούρας (86′ Λημνιός), Δουβίκας (66′ Τζόλης).

ΚΟΣΟΒΟ (Πρίμοζ Γκλίχα): Μούριτς, Αλίτι, Σχάλα (70′ Χαλίμι), Φαζιλτζί, Ρασίτσα (80′ Σελμάνι), Ραχμάνι, Μπερίσα, Βοϊβόντα, Λοσάι (46′ Ζεγκρόβα), Μουρίκι, Ιντρίσι (86′ Καστράτι).