Επεισοδιακή ανακατάληψη – στα δεσμά και πάλι το Σταθάκειο – στο πεζοδρόμιο η νέα ηγεσία

Άδοξο τέλος είχε η προσπάθεια των νέων που εκλέχτηκαν για πρώτη φορά στην ηγεσία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για να σπάσουν τα δεσμά του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου στην Αστόρια.

Οι νέοι, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» το απόγευμα της Τετάρτης, 17ης Νοεμβρίου 2021 έσπασαν τις αλυσίδες με τις οποίες η αυτοαποκαλούμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας, η οποία απαρτίζεται τους κ.κ. Δημήτριο Καλαμαρά, Δήμο Σιώκη, Ηλία Τσεκερίδη και Νίκο Διαμαντίδη στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 «έδεσαν» το Σταθάκειο Κέντρο, έχοντας – όπως ισχυρίστηκαν – την συγκατάθεση της Αστυνομίας.

Όταν έφτασε στο Σταθάκειο ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου οι νέοι του παρέδωσαν ένα αντίγραφο των κλειδιών και του είπαν ότι το βράδυ της ίδιας ημέρας θα συνεδριάσει στο Σταθάκειο Κέντρο το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο, όπως την προηγούμενη Παρασκευή συνεδρίασε η άλλη πλευρά.

Ο κ. Μεϊμάρογλου – όπως επεσήμαναν οι νέοι – κάλεσε την Αστυνομία και έφτασαν δύο αστυνομικοί του τμήματος κοινοτικών υποθέσεων. Την ώρα που οι νέοι συνομιλούσαν με τους Αστυνομικούς στο κεφαλόσκαλο του Σταθάκειου ο κ. Μεϊμάρογλου ταμπουρώθηκε στον επάνω όροφο του Σταθάκειου μαζί με τον διορισμένο από την Επιτροπή Καλαμαρά πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Χρήστο Βουρνά και την σύζυγό του Αγγελική.

Οι Αστυνομικοί βλέποντας ότι οι ταμπουρωμένοι ήταν κάποιας ηλικίας συνέστησαν στους νέους να μην εισέλθουν στο Σταθάκειο διότι μπορεί να προκληθεί κάποιο επεισόδιο και θα θεωρηθούν αυτοί ότι προσπέρασαν την περιουσία των άλλων και θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα.

Μετά από ολίγη ώρα έφτασαν στο Σταθάκειο και τα άλλα στελέχη του νεοεκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου και αυξήθηκε η ένταση. Απείχαν οι κ.κ. Τιμολέων Κακούρος, Γιώργος Γεωργόπουλος και Νικόλαος Βέλλιος, καθώς επίσης και ο Ιωάννης Κουταλής, οι οποίοι – όπως ελέχθη – είχαν άγνοια για την πρωτοβουλία της νεολαίας και μάλιστα τους περίμεναν να συνεδριάσουν στα γραφεία του Συλλόγου Κεφαλλήνων Νέας Υόρκης «Αίνος».

Την ώρα εκείνη έφτασε και ένας κλειδαράς τον οποίο είχε καλέσει ο κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου για να αλλάξει εκ νέου τις κλειδαριές (για 5η φορά από τις αρχές Απριλίου). Οι νέοι ζήτησαν από τον κλειδαρά την έγγραφη εντολή και εκείνος βλέποντας τα δύο στενά έφυγε άπραγος.

Ο κ. Μεϊμάρογλου βλέποντας ότι απέτυχε το σχέδιο με τον κλειδαρά πέρασε και πάλι τις αλυσίδες και στις δύο πόρτες και όταν ο κ. Σπύρος Πυργιώτης προσπάθησε να τον αποτρέψει άρχισαν οι ύβρεις και οι τραμπουκισμοί.

Ο κ. Πυργιώτης με την προτροπή και των υπολοίπων αποχώρησε και ο κ. Μεϊμάρογλου αλυσόδεσε και πάλι το Σταθάκειο.

Οι νέοι και τα άλλα στελέχη του νέου διοικητικού συμβουλίου, ενώ συνομιλούν με τον Αστυνομικό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι νέοι υπάκουσαν στα κελεύσματα των υπολοίπων και απομακρύνθηκαν όλοι μαζί για την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία έλαβε χώρα στη Λέσχη του Παναθηναϊκού στην Αστόρια (Πλήρες ρεπορτάζ για τις αποφάσεις του ΔΣ σε λίγο).

Παράνομοι

Λίγο μετά τα επεισόδια ο  πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Χρήστος Βουρνάς, επικοινώνησε με τις «Αναμνήσεις» και καταδίκασε τις ενέργειες των νέων και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι το συμβούλιο και οι ίδιοι οι νέοι προέρχονται από παράνομες εκλογές και ότι μια έκνομη ενέργεια δεν μπορεί να αποτελέσει δεδικασμένο.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι το συμβούλιο εκλέχτηκε από τις εκλογές του πεζοδρομίου και θα παραμείνει ως ηγεσία του πεζοδρομίου και ότι μόλις ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος και αποδοθούν οι ευθύνες θα γίνουν νόμιμα και βάσει του καταστατικού οι εκλογές.

Από αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Πολύκαρπος Κοτρώνης γενικός γραμματέας, Νίκος Μπάρδης, α’ αντιπρόεδρος, Γιάννης Στρουμπάκης και Γιώργος Ξερακιάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ερωτηθείς πώς είναι δυνατόν μια αυτοαποκαλούμενη διοίκηση να δρα και να αποφασίζει για πέντε μήνες αγνοώντας πλήρως την γενική συνέλευση – το ανώτατο νομοθετικό όργανο της Ομοσπονδίας – ο κ. Βουρνάς ισχυρίστηκε ότι η μειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων έχει υφαρπάξει τα πρακτικά και τα άλλα έγγραφα της Ομοσπονδίας και ότι δεν γνώριζαν ποιοι είναι οι φορείς και οι αντιπρόσωποι μέλη της Ομοσπονδίας.

«Εργαζόμαστε επ΄ αυτού και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα συγκαλέσουμε γενική συνέλευση», επεσήμανε ο κ. Βουρνάς διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές εάν δεν ολοκληρωθούν όλοι οι προβλεπόμενοι ελέγχοι συμπεριλαμβανομένου και του ελέγχου για τους συλλόγους – σφραγίδες.

Σφραγίδες

Ο κ. Χρήστος Βουρνάς διορίστηκε προ πέντε περίπου μηνών ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από την πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων με στόχο να ελέγξει τη νομιμότητα των συλλόγων και των αντιπροσώπων.

Ένας από τους Αστυνομικούς ενώ εισέρχεται στον επάνω όροφο του Σταθάκειου Κέντρου, όπου είχαν ταμπουρωθεί οι κ.κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Χρήστος Βουρνάς και Αγγελική Βουρνά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι νέοι που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να σπάσουν τα δεσμά του Σταθάκειου ισχυρίστηκαν ότι οι κ.κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Δημήτριος Καλαμαράς και Νικόλαος Διαμαντίδης, οι οποίοι συμμετέχουν στην αποκαλούμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας (Governing Board) αποτελούν την επιτομή των αντιπροσώπων των Συλλόγων – Σφραγίδων και ότι από αυτούς πρέπει να ξεκινήσει την κάθαρση που ισχυρίζεται ότι έχει επωμιστεί ο κ. Βουρνάς.

Άλλαξαν οι κλειδαριές

Λίγο μετά τις 10.00 μ.μ. ομογενείς που έτυχε να περάσουν από το Σταθάκειο είδαν τον κλειδαρά να αλλάζει και πάλι τις κλειδαριές και όλα δείχνουν ότι η ιστορία αυτή την φορά επαναλαμβάνεται ως φάρσα.

Πηγή:anamniseis.net