ΠΑΣ-Άρης 5-0, Ιωνικός-Αστέρας 1-1

Ενας εκπληκτικός ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε ρεσιτάλ παραγωγικού ποδοσφαίρου και συνέτριψε με 5-0 τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι Γιαννιώτες που «εκτοξεύτηκαν» βαθμολογικά, είχαν άψογη τακτική, έβρισκαν γκολ όποτε ήθελαν στις αντεπιθέσεις τους και «εκτέλεσαν» με χαρακτηριστική ευκολία τους «κίτρινους» που έκαναν μια απογοητευτική εμφάνιση, παίζοντας χωρίς πάθος και αυτοπεποίθηση.

Οι Γιαννιώτες έβαλαν από νωρίς δύσκολα στον Αρη καθώς στο 5’ μετά από σέντρα του Σάλιακα και ολιγωρία του κέντρου της άμυνας των «κίτρινων», ο Σνάιντερ με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Κουέστα για το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι δεν κλείστηκαν μετά το γκολ που πέτυχαν και στο 10’ απείλησαν ξανά μ’ ένα μακρινό σουτ του Καραχάλιου που πέρασε λίγο άουτ. Η πρώτη επιθετική προσπάθεια το Αρη εκδηλώθηκε στο 15’ μ΄ένα σουτ- φάουλ του Γκάνεα που κατέληξε στην «αγκαλιά» του Λοντίγκιν.

Σταδιακά οι «κίτρινοι» πήραν τον πλήρη έλεγχο του ματς και στο 29’ είχαν ένα σουτ του Μπρούνο Γκάμα που εξουδετέρωσε ο Λοντίγκιν. Κι εκεί που ο Αρης κυνηγούσε το γκολ της ισοφάρισης, ο ΠΑΣ έκανε στο 35’ το 0-2 με τον Μιλιντσεάνου που βγήκε στην πλάτη του Δεληζήση και πλάσαρε εύστοχα τον Κουέστα. Οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν να μειώσουν στο 38’ όμως το πλασέ του Ιτούρμπε από εξαιρετική θέση πέρασε άουτ.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο τεχνικός του Αρη Ακης Μάντζιος έριξε στο ματς τους Μαντσίνι και Σάσα για να βρει γρήγορα το γκολ που θα έβαζε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι, όμως πάλι οι Γιαννιώτες κατάφεραν στην πρώτη τους επίθεση στην επανάληψη να βρουν δίχτυα.

Συγκεκριμένα στο 54’ ο Περέα εκμεταλλεύτηκε την κάθετη πάσα του Πίρσμαν και με ψιλοκρεμαστό πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κουέστα για το 0-3. Στο 61’ ο Λοντίγκιν έκανε μια σπουδαία επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Καμαρά. Μάλιστα ο Αρης όχι μόνο δεν κατάφερε να μειώσει το σκορ, αλλά στο 70’ δέχτηκε και τέταρτο γκολ (0-4) με εκτέλεση πέναλτι από τον Εραμούσμπε. Το πέναλτι καταλογίστηκε μετά από χρήση του VAR από τον Ισραηλινό διαιτητή, Ρόι Ράινσραϊμπερ για χέρι του Εντιαγέ. Οι Γιαννώτες δεν σταμάτησαν εκεί και στο 85’ πέτυχαν και πέμπτο γκολ (0-5) με αριστερό σουτ εκτός περιοχής του νεοεισελθόντα Μορέιρα, ενώ στις καθυστερήσεις είχαν μια ακόμη καλή φάση με τον Περέα που «κόπηκε» την τελευταία στιγμή από τον Κουέστα.

Με κίτρινες κάρτες χρεώθηκαν οι Εραμούσμπε, Ντομίνγκεθ, Καμαρά, Κάργας και Μαντσίνι.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σάκιτς (46’ Σάσα), Γκάνεα, Δεληζήσης, Μπράμπετς, Τζέγκο (58’ Μάνος), Εντιαγέ (82’ Ματίγια), Ιτούρμπε (46’ Μαντσίνι), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Καμαρά (82’ Λόπεθ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας (82’ Παντελάκης), Πίρσμαν, Καραχάλιος (82’ Λιάτσος), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι (82’ Οικονομόπουλος), Σνάιντερ, Μιλιντσεάνου (63’ Μορέιρα), Περέα.

1-1 Ιωνικός και Αστέρας Τρίπολης

Μοιρασμένο το παιχνίδι στη Νεάπολη με τον Ιωνικό και τον Αστέρα Τρίπολης να πετυχαίνουν από ένα γκολ και να παίρνουν από έναν βαθμό, μένοντας έτσι για τρίτη σερί αγωνιστική, χωρίς νίκη.

ekirikas.com