Αφεντικό της πόλης ο τεράστιος Άρης – Μεγάλο διπλό των «κίτρινων» στην Τούμπα (0-1)

Θεσσαλονίκη.- Απίστευτα πράγματα στην Τούμπα, με τον Άρη να… κλείνει το «σπίτι» του ΠΑΟΚ (0-1).

Σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από την εισβολή των «ασπρόμαυρων» οπαδών στον αγωνιστικό χώρο στο 92ο λεπτό, ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής, αφήνοντας την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στο -10 από την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και τον Ολυμπιακό.

Οι «κίτρινοι» κυριαρχούσαν στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να «μπουκάρουν» στο γήπεδο, διακόπτοντας τον αγώνα. Μάχες σώμα με σώμα με τις αστυνομικές δυνάμεις, φωτοβολίδες, καπνογόνα και δεκάδες αντικείμενα συνέθεσαν το εκρηκτικό σκηνικό στην ζούγκλα της Τούμπας, με τους «ασπρόμαυρους» οπαδούς να δίνουν τη χαριστική βολή στο σύνολο του Λουτσέσκου.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε μετά από 30 λεπτά και αφού είχε καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος, με την Τούμπα να αδειάζει. Ο Μάντεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, με τις δυο ομάδες να παίζουν για άλλα δυο λεπτά και τον Σκωτσέζο να σφυρίζει τη λήξη του ντέρμπι.

Στο «καθαρά» αγωνιστικό σκέλος, οι «κίτρινοι» έκαναν ότι ήθελαν στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μαντσίνι να χαρίζει το τρίποντο στους φιλοξενούμενους. Στην 7η θέση με 14 πόντους ο Άρης, στην 3η και στο -4 από την ΑΕΚ οι γηπεδούχοι.

Πολλές ευκαιρίες και… πρωταγωνιστής ο Μαντσίνι

Η πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού ήρθε στο 5ο λεπτό, με τον Μαντσίνι να κάνει δυνατό σουτ και τον Πασχαλάκη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα, ήταν σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει με τον Σφιντέρσκι να νικιέται από τον Κουέστα μέσα από την περιοχή.

Στο 17΄, οι «κίτρινοι» έφτασαν μια… ανάσα από το 0-1. Ο Σάσα έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στον Καμαρά, με τον μεσοεπιθετικό του Άρη να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Στο 19΄, οι γηπεδούχοι… αγκάλιασαν το γκολ, με τον Κουέστα και το δοκάρι να σταματούν την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς.

Ο ρυθμός ήταν τρομερός στο ματς, με τους κίτρινους να χάνουν νέα ευκαιρία στο 31΄. Ωραία προσποίηση από τον Εντιαγέ, με τον Σενεγαλέζο μέσο να αδειάζει τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, αλλά να εκτελεί άστοχα. Επτά λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και πάλι κοντά στο 0-1, με τον Πασχαλάκη να λέει «όχι». Οι «κίτρινοι» έκλεψαν τη μπάλα, ο Καμαρά έκανε γλυκιά σέντρα, με τον Γκαρσία να πιάνει την κεφαλιά και τον Πασχλάκη να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση.

Τελικά, το γκολ για τον Άρη ήρθε στο 41΄, με τους «κίτρινους» να πιστοποιούν την ανωτερότητά τους στο χορτάρι. Ο Εντιαγέ έκανε εντυπωσιακή κούρσα, πήρε τη μπάλα πίσω από το κέντρο, έκανε την επέλαση και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τον Μαντσίνι απέναντι από τον Πασχαλάκη, με τον Αργεντινό να γράφει το 0-1 με ωραίο τελείωμα. Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου στην Τούμπα.

Σβηστό δεύτερο μέρος και… ντου

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης μπήκε δυνατά, χάνοντας ευκαιρία με τον Σάσα. Οι ασπρόμαυροι πήραν τον έλεγχο του αγώνα, με τη σέντρα- σουτ του Ελ Καντουρί στο 51΄ να καταλήγει στο πάνω μέρος του δοκαριού του Κουέστα. Οι «κίτρινοι» υποχώρησαν, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την κατοχή, αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 57΄, ο Καμαρά απείλησε ξανά για την ομάδα του Μάντζιου, με τον μεσοεπιθετικό του Άρη να πατάει περιοχή και να σουτάρει άστοχα. Στο 68ο λεπτό, οι ασπρόμαυροι έχασαν τεράστια ευκαιρία. Σέντρα του Ζίβκοβιτς, με τον Κούρτιτς να πιάνει την κεφαλιά και τον Κουέστα να λέει «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχιζε να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά δε μπορούσε να βρει την δίοδο προς την εστία των «κίτρινων». Η ομάδα του Μάντζιου αμυνόταν πολύ καλά, κρατώντας το μηδέν.

Το ματς είχε γείρει ολοκληρωτικά προς τη μεριά των «κιτρίνων», με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να εισβάλουν στο γήπεδο στο 92ο λεπτό και τα υπόλοιπα να αποτελούν (θλιβερή) ιστορία.

Ο Άρης έφυγε με το τρίποντο από την Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να… διαλύεται σε γήπεδο και εξέδρα.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Τέιλορ(82′ Λύρατζης), Σίντγκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ(61′ Μίτριτσα), Μπέσιβαρ, Μουργκ(46′ Eλ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρφσκι(61′ Άκπομ).

ΑΡΗΣ (Μάντζιος) Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο, Εντιαγέ(74′ Ματίγια), Μαντσίνι, Γκαρσία(90+1′ Ιτούρμπε), Καμαρά(74′ Μάνος).

in.gr