Στη Νέα Υόρκη η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη

Στις ΗΠΑ θα βρεθεί αυτήν την εβδομάδα η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, η οποία αναμένεται να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων σε θεσμικό, ομογενειακό και ιατρικό επίπεδο, με επίκεντρο την αντιμετώπιση της COVID-19, και όχι μόνο.

Ειδικότερα, η κ. Ράπτη θα παραβρεθεί, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στην εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο Μανχάτταν, ενώ θα έχει συνάντηση με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρα. Κωνσταντίνο Κούτρα και τον πρωτοπρεσβύτερο π. Αλέξανδρο Καρλούτσο.

Την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, η κ. Ράπτη θα συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Δρ. Αλβέρτο Μπουρλά, ενώ θα ακολουθήσουν επαφές σε επίπεδο ομογένειας και, συγκεκριμένα, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, αλλά και η επίσκεψη στα γραφεία του “Εθνικού Κήρυκα”, όπου και θα συνομιλήσει με τον Σύμβουλο Έκδοσης της εφημερίδας, Αντώνη Η. Διαματάρη.

Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου η κ. Ράπτη θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Mount Sinai στο Μανχάτταν όπου θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του νοσοκομείου, αλλά και τον Έλληνα καρδιολόγο και υψηλόβαθμο ιατρικό στέλεχος του νοσηλευτικού ιδρύματος Δρα. Γεώργιο Ντάγγα. Το επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να είναι ο τρόπος με τον οποίο το Mount Sinai αντιμετώπισε την έξαρση της πανδημίας, με τη Νέα Υόρκη να αποτελεί το παγκόσμιο επίκεντρο του πρώτου κύματος.

Παράλληλα, η κ. Ράπτη θα συναντηθεί με τον Δρα. Νικόλαο Καρδάρα στο Cornell Club, ενώ θα μεταβεί και στο Child Mind Institute.

Κατόπιν τούτου, το επίσημο πρόγραμμα της Υφυπουργού Υγείας ολοκληρώνεται και θα μεταβεί με τρένο στην Βοστώνη, απ’ όπου και θα αναχωρήσει το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου.

Πηγή:ekirikas.com