Χρυσός Ολυμπιονίκης κατηγορείται ότι βίασε τη 13χρονη κόρη του προπονητή του

Σοκ προκαλεί στον χώρο του αθλητισμού η υπόθεση βιασμού που αφορά χρυσό Ολυμπιονίκη.

Πρόκειται για τον δυο φορές χρυσό Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Γιανίκ Ανιέλ, με τον Γάλλο να κατηγορείται πως βίασε την 13χρονη κόρη του προπονητή του, Λιονέλ Χόρτερ.

Ένας αθλητής, που κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, συνελήφθη στο Παρίσι και κατηγορήθηκε για βιασμό. Ήταν 24 τότε και η Ναόμι Χόρτνερ μόλις 13 ετών.

Το σκάνδαλο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη Γαλλία, με τον Γιανίκ Ανιέλ να συλλαμβάνεται και ο εισαγγελέας της υπόθεσης, Μορισό, να αποκαλύπτει στη συνέντευξη Τύπου ότι «ο Γιανίκ ομολόγησε, αλλά επεσήμανε ότι δεν υπήρξε εξαναγκασμός, δηλαδή ότι δεν τη βίασε».

Στη συνέχεια, η εισαγγελία εξέδωσε ανακοίνωση που επιβεβαίωσε τις κατηγορίες για βιασμό, εξηγώντας ότι «η διαφορά ηλικίας μεταξύ των δύο ήταν πολύ μεγάλη και ότι εξαιτίας αυτού, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση».

Να σημειωθεί, πως μετά το κατηγορητήριο για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και ο κολυμβητής κινδυνεύει πλέον με φυλάκιση έως και 20 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες του εισαγγελέα, τα γεγονότα ανάγονται στα έτη 2014 -2016 όταν ο κολυμβητής ανήκε στον σύλλογο της Mulhouse.

Σύμφωνα με την L’ Équipe, «η καταγγελία υποβλήθηκε από μια από τις κόρες του Λιονέλ Χόρτερ, προπονητή του Γιανίκ Ανιέλ μεταξύ Οκτωβρίου 2014 και Αυγούστου 2016». Ο εισαγγελέας είπε ότι το κορίτσι ήταν 13 ετών κατά τη στιγμή των φερόμενων γεγονότων.

in.gr