Το Ακούσαμε, το Γράφουμε και Ευθύνη δεν Έχουμε

Την ενορία του Αγίου Δημητρίου στην κωμόπολη Άπερ Ντάρμπι της Πενσιλβάνιας επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο ποντιακό μνημείο της Παναγίας Σουμελά. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν θερμά ο π. Γκρέγκορι Γκίλμπερτ, μέλη του Ενοριακού Συμβουλίου και πιστοί. (pontosnews.gr)

***

Οχι, δεν μάθαμε εάν ερωτήθηκε ο Σεβασμιότατος τι δουλειά είχε στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Υόρκη, στα οποία παραβρέθηκαν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ

***

Α, κάπου βρήκαμε και το παραθέτουμε, έτσι, προς δική μας επιμόρφωση: «Oυδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν· ή γάρ τον ένα μισήσει καί τον έτερον αγαπήσει, ή ενός ανθέξεται καί του ετέρου καταφρονήσει. ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά» (Mατθ. 6,24)

***

Α, και με την ευκαιρία, ποιμαντορική Επίσκεψη πραγματοποίησε ο  Μητροπολίτης Κλεόπας στην Ισλανδία.  Περιηγήθηκε στην πόλη του Ρέϊκιαβικ, όπου είχε την χαρά να συνομιλήσει με Έλληνες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια στη φιλόξενη αυτή χώρα. (omogeneianews.com)

***

Δεν μάθαμε εάν η Ιερά Μητρόπολη Σκανδιναβίας βρήκε στο μεταξύ το χρόνο να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα του Σουηδικού Τύπου περί “σκανδαλώδους διοίκησης και κακοδιαχείρισης”,  όπως έχει με ανακοίνωση υποσχεθεί: ” Η Ι. Μητρόπολις θα απαντήσει σύντομα σε κάθε μια από τις ψευδείς κατηγορίες, παρουσιάζοντας τα πραγματικά γεγονότα, αποδεικνύοντας ότι όλες οι δημοσιευθείσες κατηγορίες είναι είτε αναληθείς είτε εντελώς αβάσιμες”.