ΑΕΚ ΑΕΚ: Τα βασικά διλήμματα του Γιαννίκη για το ματς με τον Ιωνικό

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Πέμπτη στη Νίκαια τον Ιωνικό και ο Αργύρης Γιαννίκης σκέφτεται να ανακατέψει σημαντικά την τράπουλα, λόγω και των απωλειών που προέκυψαν.

Με την απόσταση από την κορυφή να μεγαλώνει στους 11 βαθμούς και τον ΠΑΟΚ να πλησιάζει στους 2 μετά το επιβλητικό διπλό στην έδρα του ΠΑΣ, περιθώρια για την ΑΕΚ να πάρει οτιδήποτε λιγότερο από τη νίκη το απόγευμα της Πέμπτης (16/12, 19:30, COSMOTE SPORT 1HD και LIVE στο SPORT24), στη Νίκαια, απλά δεν υφίστανται.

Ο Αργύρης Γιαννίκης σκέφτεται να πάρει αποφάσεις που θα τον βγάλουν αρκετά από την (προβλέψιμη) πεπατημένη των τελευταίων αγώνων, εφόσον τελικά το αποφασίσει.

Τα προβλήματα που προέκυψαν αφορούν στο αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς ο Μίλαντ Μοχαμάντι πλήρωσε με θλάση (ελαφριάς μορφής) το τίμημα της συμμετοχής του στα λασπόνερα της Τρίπολης, ενώ από τη μεσαία γραμμή θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Αντρέ Σιμόες. Στη θέση του Ιρανού είναι δεδομένο ότι θα ξεκινήσει ο συμπατριώτης του Εχσάν Χατζισαφί, ενώ απόντος του Πορτογάλου, η θέση παίζεται ανάμεσα στους Λε Ταλέκ και Σάκχοφ.

Αν ο Γιαννίκης επιλέξει τον Γάλλο ως παρτενέρ του Σιμάνσκι, τότε ο δεύτερος θα έχει το συνήθη ρόλο λίγο πιο μπροστά από τον “κόφτη”, αν ωστόσο παίξει από την αρχή ο Ουκρανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, τότε ο Πολωνός ίσως μετατεθεί στο “6”. Υπήρξε και η σκέψη για ταυτόχρονη παρουσία των Λε Ταλέκ και Σάκχοφ, όμως έτσι η μεσαία γραμμή παρά το ύψος που θα αποκτήσει, θα γίνει εξαιρετικά αργή.

Στην τελευταία προπόνηση, ο τεχνικός της Ένωσης φανέρωσε τη σκέψη του να χρησιμοποιήσει από την αρχή τον Ντάρκο Γέβτιτς αντί του Πέτρου Μάνταλου, όμως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα το αποφασίσει κιόλας καθώς δοκιμές ανάλογες έχουν υπάρξει και στο παρελθόν, δίχως όμως αυτό να αποτυπωθεί στο αρχικό σχήμα. Συμπερασματικά, ο Ελβετός μέσος και ο αρχηγός της ΑΕΚ έχουν τις ίδιες πιθανότητες να βρεθούν στη βασική ενδεκάδα.

Από εκεί και πέρα, ο Τσιντώντας θα είναι κάτω από τα δοκάρια καθώς ο Στάνκοβιτς θα παραμείνει στα “πιτς” έως το τέλος του χρόνου, ενώ δεξιά θα παίξει ο Μισελέν. Το δίδυμο Βράνιες – Τζαβέλλα είναι επικρατέστερο για το κέντρο της άμυνας, αν και ο δεύτερος χρησιμοποιήθηκε στην Τρίπολη λόγω ειδικών συνθηκών κι ενώ ο Μήτογλου προερχόταν από εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό. Άρα κι εδώ ίσως να παίζεται μια θέση μέχρι την έναρξη του ματς.

Sport24.gr