Η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 με την Κηφισιά! Βόλος – Παναθηναϊκός 0-0

Με προβληματική εμφάνιση (και) στην Καισαριανή, είπε… αντίο στο 2021 η ΑΕΚ. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη έμεινε στο 1-1 με την Κηφισιά και με το υπέρ της 4-0 στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Παρόλο που η πρόκριση είχε ουσιαστικά κριθεί από την πρώτη αναμέτρηση, ο Αργύρης Γιαννίκης έριξε στον αγωνιστικό χώρο αρκετά βαριά… χαρτιά της ομάδας. Λιβάι Γκαρσία, Καρίμ Ανσαριφάρντ, Στίβεν Τσούμπερ αγωνίστηκαν κόντρα στον σύλλογο των βορείων προαστίων, με την ΑΕΚ να μη μπορεί να φτάσει στη νίκη.

Ετσι, δόθηκε συνέχεια και στην χριστουγεννιάτικη κατάρα, με τον Δικέφαλο να μην επικρατεί για ακόμη μια φορά στο τελευταίο ματς της χρονιάς.

Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο ξεκίνημα και απείλησαν δύο φορές με τον Κρητικό (9′, 19′), ενώ στο 24′ ο Τσιντώντας απέκρουσε το σουτ του Πρίτσα. Η ΑΕΚ άργησε να δημιουργήσει καλή ευκαιρία και απείλησε πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 42′ με τον Τάνκοβιτς να κάνει το σουτ από τα πλάγια μέσα στην περιοχή, με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Σουηδός έκανε την κεφαλιά αλλά ο Αντωνόπουλος μπλόκαρε σταθερά.

Με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και νίκησε τον Αντωνόπουλο για το 1-0 της Ένωσης.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, χάνοντας ευκαιρία στο 60′ με τον Καλλέργη, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Μοχαμάντι επιχείρησε το σουτ από τα αριστερά, με τον Αντωνόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.

Η Κηφισιά στο τελευταίο 20λεπτο ανέβασε πολύ την απόδοσή της, έχασε νέα ευκαιρία με τον Αγγελόπουλο, ο οποίος έκανε το σουτ με τη μία μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν και βρήκαν την ισοφάριση. Ο Τετέι πέρασε τον Τσιντώντα, ο οποίος είχε βγει μακριά από την εστία του, και ισοφάρισε για την Κηφισιά (1-1), η οποία έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει τη νίκη, με τον Τσιντώντα να αποκρούει σωτήρια το σουτ του Τετέι στο 90′.

Κηφισιά: Αντωνόπουλος, Σμπώκος, Τόλιος, Γκότοβο, Μκρτσιάν, Ντοριβάλ, Αγγελόπουλος (82′ Παυλάκης), Πρίτσας (66′ Οικονομίδης), Γιαννιτσάνης (56′ Καλλέργης), Καραγκούνης (56′ Σόουζα Φερέιρα), Κρητικός(66′ Τετέι).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Σβάρνας, Μήτογλου (58′ Λάτσι), Μοχαμάντι, Λε Ταλέκ, Μουστακόπουλος, Γέβτιτς (82′ λ.τρ. Χατζισαφί), Γκαρσία, Τάνκοβιτς (66′ Τσούμπερ), Ανσαριφάρντ.

Βόλος – Παναθηναϊκός 0-0

Ο Βόλος υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό στον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 και τους «πράσινους» να παίρνουν την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού χάρη στο 2-1 του πρώτου αγώνα.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησε (κυρίως) στο πρώτο μέρος, ενώ την ίδια στιγμή ο Σωκράτης Διούδης δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τους Βολιώτες, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Γκρίλο στο 80′.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στα τρία πρώτα λεπτά κατάφερε να δημιουργήσει δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 3′, μετά από σέντρα, ο Βιγιαφάνιες έκανε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά ο Κότνικ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ, ενώ ο τερματοφύλακας του Βόλου σταμάτησε και τον Μαουρίσιο ένα λεπτό αργότερα.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς συνέχισε να πιέζει και έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία στο 20′. Ο Χατζηγιοβάνης έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Βόλου.

Στο 27′ ο Βέλεθ σκόραρε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στο 35′ ο Χατζηγιοβάνης απείλησε εκ νέου χωρίς να βρει ούτε αυτή τη φορά στόχο.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τους γηπεδούχους να είναι πιο κινητικοί, χωρίς ωστόσο να απειλούν με αξιώσεις την εστία του Διούδη.

Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Παναθηναϊκό να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά για να σκοράρει. Αφού ο Γκρίλο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για τράβηγμα στον Παλάσιος στο 80′, ο Μακέντα στο 82′ αστόχησε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή και δύο λεπτά αργότερα ο Μαουρίσιο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι μέσα από την περιοχή.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Μπαριέντος (72’ Νίνης), Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης (54’ Ορός), Σοάρες (79’ Ροσέρο), Μπαρτόλο, Φερνάντες, Ρεγκατίν, Φαν Βέερτ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Πέρεθ, Μαουρίσιο (87’ Λούντκβιστ), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (87’ Βιτάλ), Μακέντα (87’ Ιωαννίδης), Χατζηγιοβάνης (76’ Παλάσιος).

in.gr