ΑΠΟΨΕΙΣ: Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Γέμισε τις τελευταίες ημέρες το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο με μηνύματα από τα οποία πλημμύριζαν ευχές για την ονομαστική μας εορτή. Σας ευχαριστούμε από βάθους καρδίας καθέναν σας ξεχωριστά, και  όλους μαζί, ομογενείς και ελλαδίτες, συγγενείς, φίλους και αναγνώστες, για τις καλοδεχούμενες ευχές σας τις οποίες και ανταποδίδομαι.

Ευχαριστούμε και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τις ηλεκτρονικές, τηλεφωνικές και ταχυδρομικές ευχές και κάρτες που μας απέστειλαν.

Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Ούτε και είμαστε παντογνώστες. Νιώθουμε, όμως, ιδιαίτερη εσωτερική ικανοποίηση κάθε φορά που συμβαίνει να ακούμε από επίσημα και ανεπίσημα χείλη τη φράση: «Η Panhellenic Post ασκεί καλόπιστη κριτική». Αυτός ο τίτλος, μαζί με τον άλλο τίτλο  το «Βραβείο Ευπρέπειας 2019» που μας απένειμε προ Πανδημίας ο “Σύνδεσμος Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος” και ο Πρόεδρός του Ευθύμιος Τσικνής, «για τη Μακρόχρονη και Ευπρεπή Προσφορά στα ΜΜΕ και την Ενημέρωση των Απανταχού Ελλήνων», αποτελούν τον μεγαλύτερο φόρο τιμής, που αντανακλά στην ομογένεια και τους αναγνώστες μας.

Το σημειώνουμε αυτό για να υποστηρίξουμε τη θέση μας ότι κάθε φορά που συμβαίνει να ασκούμε κριτική σε προθέσεις, αποφάσεις και νόμους της πολιτικής ηγεσίας που αφορούν και τους Απόδημους, δεν απευθυνόμαστε σε πρόσωπα, αλλά σε θεσμούς. Τιμούμε τα πρόσωπα, σεβόμαστε τους θεσμούς. Κρίνουμε, όμως, «πρόσωπα και πράγματα»  που με τις αποφάσεις τους ρυθμίζουν τη ζωή και την πορεία και των Ελλήνων του εξωτερικού.

Με κάθε ταπεινότητα,  αυτό θεωρούμε ως αποστολή μας. Μια αποστολή που αυτοβούλως και ανιδιοτελώς αναλάβαμε, γι αυτό και απολογούμαστε στην Ευπρέπεια και την Ομογένεια, η ενότητα της οποίας αποτελεί αδιαπραγμάτευτο αγαθό και πρέπει να προστατεύεται σε κάθε περίσταση και με κάθε θυσία. Και όχι να εκτίθεται σε περιπέτειες για χάρη προσωπικών φιλοδοξιών παραγόντων που την υπηρετούν και, ή ακόμη, ίσως, και οφελημάτων. Επιπροσθέτως,  η ενότητα της Ομογένειας πρέπει να προστατεύεται στην υψηλότερο βαθμό πρωτίστως από την γενέτειρα και τους εκάστοτε ηγήτορές της.

Το Άγιο φως των Χριστουγέννων είθε να μας απαλλάξει από τα δεινά της πανδημίας, να φωτίζει το έργο της πολιτικής ηγεσίας και να κατευθύνει τα βήματα τής ομογένειας πάντα προς την πρόοδο και πλησίον της μητέρας πατρίδας.