Παναθηναϊκός: Περνάει στην ΠΑΕ το “Γ. Καλαφάτης”

Ο Γιάννης Αλαφούζος ολοκληρώνει την εξαγορά του προπονητικού κέντρου στο Κορωπί και το περνάει στην πράσινη ΠΑΕ η οποία θα αποκτήσει έτσι το πρώτο της περιουσιακό στοιχείο της από το 1979.

Κοντά σε μια ιστορική στιγμή βρίσκεται ο Παναθηναϊκός καθώς για πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια λειτουργίας ως ΠΑΕ αναμένεται να αποκτήσει το πρώτο περιουσιακό της στοιχείο. Πρόκειται για το προπονητικό κέντρο “Γ. Καλαφάτης” το οποίο θα περάσει με κάθε επισημότητα στην ιδιοκτησία της πράσινης ΠΑΕ.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, το τριφύλλι πήρε ένα πρώτο δώρο από τον… Άγιο Βασίλη, καθώς την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, “ανέβηκε” στον φάκελο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) -με κωδικό αριθμό καταχώρισης 2758560- η από 03/11/2021 Έκθεση Εκτίμησης με σκοπό: “Αύξηση μετοχικού/εταιρικού κεφαλαίου (άρθρο 17 ν.4548/18)”.

Ουσιαστικά είναι μία Εκθεση Εκτίμησης του ενεργητικού και παθητικού της εταιρίας “ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ Α.Ε.» (σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4548/2018), ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου, η οποία συστάθηκε το 2014 και είχε στην κατοχή της όλο το χώρο (οικόπεδα και κτίσματα) πάνω στον οποίο “πατάει” το προπονητικό κέντρο “Γ. Καλαφάτης”.

Στην έκθεση-αποτίμηση η οποία διενεργήθηκε από την PKF Ευρωελεγκτική Α.Ε. και η οποία ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου έγινε ώστε να υπάρξει μία συνολική “…Εκτίμηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της εταιρείας “ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ Α.Ε.” με βάση της διατάξεις του Ν.4548/2018, προκειμένου οι μετοχές της να εισφερθούν στην αύξηση του Mετοχικού Kεφαλαίου άλλης ανώνυμης εταιρείας”.

Τι σημαίνουν όλα αυτά με απλά λόγια και όχι με όσα διαβάζει κάποιος από τις ανακοινώσεις του ΓΕΜΗ. Πως ο Γιάννης Αλαφούζος, ως ιδιοκτήτης και της εταιρίας στην οποία ανήκει το προπονητικό κέντρο αφού σε λίγους μήνες ολοκληρώσει την πλήρη εξαγορά του θα το περάσει στα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέσω των αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ που θα ακολουθήσουν. Τηρώντας την “υπόσχεση” που είχε δώσει τον Σεπτέμβριο του 2017, πως το προπονητήριο θα περάσει μετά την εξόφλησή του στα χέρια της “πράσινης” ΠΑΕ.

Τα ελεγκτικά όργανα έχουν δώσει ήδη το “πράσινο φως” και πλέον η όλη διαδικασία θα γίνει σταδιακά, αρχής γενομένης απ’ την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ που “τρέχει” από τον Νοέμβριο και θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Με το προπονητήριο του Κορωπίου, να περνάει πλέον και με τη… βούλα στα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Πηγή:sport24.gr