Η ΠΣΕΚΑ καλεί τον πρόεδρο Μπάιντεν και τους ηγέτες του κόσμου να τερματίσουν την κατοχή της Κύπρου

Prominent businessman Philip Christopher to be honored at the 2021 Hermes Expo – Hermes Expo
Visit
Copyright: DIMITRIOS@PANAGOS.COM
Οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παρείχαν την δυνατότητα στην Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα και στον πρόεδρό της Φίλιπ Κρίστοφερ να ανταλλάξουν ευχές και συνάμα να αναφωνήσουν από κοινού το «Δεν Ξεχνώ».

Πρόκειται για το μότο του αγώνα των απανταχού Κυπρίων και κατ΄ επέκταση των ομογενών, το οποίο, όπως επεσήμανε ο κ. Κρίστοφερ, έχει γίνει το μότο του αγώνα της νεότερης γενιάς των Κυπρίων που αγωνίζεται δυναμικά για την απελευθέρωση της Κύπρου από την μπότα του Αττίλα που από την τουρκική εισβολή και κατοχή του 1974 μέχρι και σήμερα κρατάει υπό κατοχή τα 36% της εδαφικής κυριαρχίας της Κύπρου. Πρόκειται για το μότο του αγώνα για την επιστροφή στην Κερύνεια, στην Αμμόχωστο και το οποίο ακόμη και μετά από 47 χρόνια παραμένει ζωντανό.

Η έκκληση της ΠΣΕΚΑ προς τον πρόεδρο Μπαίντεν και τους ηγέτες του Δυτικού Κόσμου.

Ο κ. Κρίστοφερ καλεί τους ομογενείς να ενώσουν τις φωνές τους και να ζητήσουν από τον πρόεδρο Μπάιντεν και τους ηγέτες του Δυτικού Κόσμου να ασκήσουν όλη τους την επιρροή ούτως ώστε να δοθεί οριστικό τέλος στην κατοχή της Κύπρου και να παρεμποδίσουν τους ισλαμικούς φονταμενταλιστές του Ερντογάν να πετύχουν την πρώτη σύγχρονη κατοχή στην Δύση.

Η ΠΣΕΚΑ καλεί τους ομογενείς να υπενθυμίσουν στον Πρόεδρο Μπάιντεν και στους ηγέτες του Δυτικού Κόσμου τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Να τους υπενθυμίσουν ότι ακόμη και σήμερα μετά από 47 χρόνια 200.000 Ελληνοκύπριοι οδηγήθηκαν και παραμένουν στην προσφυγιά, 500.000 έποικοι έχουν καταλάβει τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων, 500 Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες έχουν καταστραφεί είτε έχουν μετατραπεί σε τεμένους, 60.000 αρχαιολογικοί θησαυροί – μέρος της παγκόσμιας έχουν λεηλατηθεί και έχουν πουληθεί στο εξωτερικό, 20.000 εικόνες, ιερά κειμήλια, Ευαγγέλια και άλλα αντικείμενα λατρείας έχουν λεηλατηθεί, 1.130 άτομα – πολίτες και στρατιώτες – μεταξύ των οποίων και πέντε Αμερικανοί αγνοούνται, 410 Ελληνοκύπριοι και Μαρονίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι και καταπιεσμένοι.

anamniseis.net