Super League: Πέρασε (2-0) από τη Λαμία η ΑΕΚ

Με κορυφαίο παίκτη τον Νόρντιν Αμραμπατ η ΑΕΚ νίκησε πολύ πιο δύσκολα απ΄ότι δείχνει το τελικό 2-0 τη Λαμία στο «Αθ. Διάκος» και μπήκε με το… δεξί στο 2022. Ο 34χρονος Μαροκινός εξτρέμ ήταν ο κινητήριος μοχλός της «Ενωσης» ενώ πολύ καλή απόδοση είχαν και οι Μάνταλος, Σβάρνας. Η Λαμία πάλεψε όσο μπορούσε το ματς και έβαλε αρκετές φορές δύσκολα στους «κιτρινόμαυρους».
Οι γηπεδούχοι πλησίασαν πρώτοι στο γκολ μόλις στο 2’ όταν μετά από λάθος του Μήτογλου έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Νούνιες που έκανε το σουτ, για να διώξει δύσκολα ο Τσιντώτας. Η ΑΕΚ προπάθησε να αντιδράσει και στο 12’ μετά από σέντρα του Αμραμπατ, πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι της εστιας του Σαράνοφ ο Λιβάνι Γκαρσία που πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Οι «κιτρινόμαυροι» αν και άρχισα να κρατούν όλο και πιο πολύ την μπάλα στα πόδια τους μετά το 15’, δυσκολεύονταν να μπουν με αξιώσεις στα καρέ της Λαμίας. Τελικά το γκολ για την «Ενωση» ήρθε στο 29’ όταν μετά από κόρνερ του Μάνταλου και αδυναμία των παικτών της Λαμίας να απομακρύνουν, η μπάλα έφτασε στον Λιβάι Γκαρσία που με γυριστό αριστερό βολέ μέσα από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Στο 34’ ο Σιμάνσκι σούταρε από κοντά για να διώξει ο Σαράνοφ σε ακόμη μία καλή στιγμή της ΑΕΚ στο ματς.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους η Λαμία έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά σουτ που έκανε ο Τζανδάρης από κοντά κόντραρε στα σώματα και δεν πήρε πορεία προς τα δίχτυα.

Η «Ενωση» έψαξε από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους το δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» το παιχνίδι και στο 51’ μετά το γύρισμα του Αμραμπατ, ο Σκόνδρας πρόλαβε την τελευταία στιγμή να διώξει την μπάλα προ του Λιβάι Γκαρσία. Στο 59’ ο Λιβάι Γκαρσία «έκοψε» την μπάλα στον Σιμάνσκι ο οποίος σούταρε από εξαιρετική θέση , ψηλά άουτ. Οι ευκαιρίες για την «Ενωση» συνεχίστηκαν και στο 63’ ο Σαράνοφ σταμάτησε σε τετ α τετ τον Αμραμπατ, ενώ στο επό,μνο λεπτό ο Μάνταλος μπήκε από αριστερά στη περιοχή της Λαμίας, αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

Οι παίκτες της Λαμίας βλέποντας τους «κιτρινόμαυρους» να μην μπορούν να πετύχουν δεύτερο γκολ, βγήκαν μπροστά και στο 67’ έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Αραμπούλι που βρίσκοταν πάντως σε οριακή θέση, να πλασάρει ελάχιστα άουτ. Οι γηπεδούχοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 76’ όταν σε φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ, ο Ταϊρόν σούτατρε άουτ ενώ ο Τσιντώτας ήταν εξουδετερωμένος.
Και από τη στιγμή που η Λαμία δεν κατάφερε να ισοφαρίσει στις ευκαιρίες που δημιούργησε, δέχτηκε την χαριστική βολή στο 83’ με τον Αμραμπατ να διαμορφώνει με κοντινό σουτ το 0-2 μετά την ασθενή απόκρουση του Σαράνοφ σε σουτ του Γέφτιτς. Στο 89’ ο Χατζισαφί έχασε μοναδική ευκαιρία πλασάροντας από κοντά άουτ.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία. Με κίτρινες κάρτες χρεώθηκαν οι Ανσαριφάρντ, Τζανδάρης, Σιμάνσκι, Αμραμπατ και Σβάρνα.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Σκόνδρας, Μαρτίνεθ, Τζανετόπουλος, Μαζουλούξης, Τζανδάρης (64’ Ταϊρόν), Μπεχαράνο, Νούνιες (82’ Τσούκαλος), Ελευθεριάδης, Ρόμανιτς, Αραμπούλι (82’ Καραμάνος).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Σβάρνας, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Λε Ταλέκ (71’ Σιμόες), Σιμάνσκι (76’ Σάκχοφ), Αμραμπατ, Μάνταλος (86’ Χατζισαφί), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (71’ Γέφτιτς).