Australian Open: Καθυστερεί η κλήρωση λόγω Τζόκοβιτς, αναμένεται άμεσα η απόφαση για απέλαση ή παραμονή

Το παρασκήνιο συνεχίζεται στην υπόθεση Τζόκοβιτς καθώς από ώρα σε ώρα αναμένεται η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης.

Εντονο παρασκήνιο είναι σε εξέλιξη στην Αυστραλία καθώς οι διοργανωτές του Australian Open ανέβαλαν την κλήρωση λόγω της υπόθεσης Τζόκοβιτς!

Η κλήρωση είχε προγραμματιστεί για τις 6 το πρωί (ώρα Ελλάδος) ωστόσο δεν έχει γίνει και σύμφωνα με τους ανταποκριτές της διοργάνωσης από την Μελβούρνη, δεν είναι ξεκάθαρο σε πόση ώρα θα γίνει. Αυτό γιατί προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο και να δουν αν θα μπει στην κληρωτίδα ή όχι ο Τζόκοβιτς.

Οι φήμες πως ο υπουργός Μετανάστευσης, Αλεξ Χοκ, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα να απελαθεί ο Σέρβος, είναι έντονες τις τελευταίες ώρες, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει καμία κίνηση.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από την Αυστραλία, ο λόγος που έχουν καταλήξει στην απέλαση του Σέρβου είναι ότι αν τον αφήσουν να μείνει στη χώρα, θα δημιουργήσουν ένα δεδικασμένο για πολλές παρόμοιες περιπτώσεις κάτι που θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία. Είναι για συμφέρον της χώρας, ωστόσο από την άλλη φοβούνται την έντονη κριτική που θα ξεσπάσει παγκοσμίως, αν αναιρέσουν την δικαστική απόφαση και το πάρουν πάνω τους.

Μάλιστα, στις 06:45 (ώρα Ελλάδος) αναμένεται συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, όπου δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν αποφάσεις για την υπόθεση.

Τα δεδομένα με την κλήρωση σε περίπτωση απέλασης του ο Τζόκοβιτς

Οσον αφορά την κλήρωση, τα δεδομένα, ανάλογα με το πότε θα βγει η απόφαση για Τζόκοβιτς, είναι τα εξής:

  • Αν απελαθεί πριν την κλήρωση, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ θα πάει στο Νο1 seed και όλοι οι υπόλοιποι 32 παίκτες στην κατάταξη, θα ανέβουν μία θέση.
  • Αν ο Τζόκοβιτς απελαθεί μετά την κλήρωση, αλλά πριν ξεκινήσει το τουρνουά, ο Ρούμπλεφ που είναι στο Νο5 θα πάρει στο ταμπλό την θέση του Σέρβου. Το Νο17 που είναι ο Μονφίς, θα πάρει την θέση του Ρούμπλεφ και ο Μπούμπλικ που είναι στο Νο33, θα πάρει την θέση του Μονφίς.
  • Αν ο Τζόκοβιτς απελαθεί αφού βγει το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας και πριν αγωνιστεί, την θέση του θα πάρει ένας lucky loser που θα έχει αποκλειστεί στον τρίτο γύρο των προκριματικών.
  • Αν ο Τζόκοβιτς προλάβει και παίξει έστω και ένα ματς, δεν θα αντικατασταθεί αν απελαθεί και ο επόμενος αντίπαλός του θα περάσει άνευ αγώνα στην επόμενη φάση.