Ματαιώθηκε η κοινή σύσκεψη στην Ομοσπονδία -Την ερχόμενη εβδομάδα οι διεργασίες για την παρέλαση/ En

Φωτογραφία: Από την πρόσφατη ψηφοφορία στο …πεζοδρόμιο της; Ομοσπονδιας!

Ματαιώθηκε την ύστατη στιγμή η προαναγγελθείσα από την πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων σύσκεψη των τριών πλευρών για την συγκρότηση της Επιτροπής Παρελάσεως και την έναρξη των διαδικασιών για την διοργάνωση της Παρελάσεως της ομογένειας για την 201ή επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.

ο  απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο οποίος έχει συνταχτεί με την πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και συγκεκριμένα των κ.κ. Δημητρίου Καλαμαρά, Νικολάου Διαμαντίδη, Ηλία Τσεκερίδη, Δήμου Σιώκη και του επιτίμου προέδρου Βασίλειου Σταθάκου, το βράδυ της Τρίτης 18 Ιανουαρίου 2022 και μία περίπου ώρα πριν την έναρξη της εν λόγω συνεδριάσεως επικοινώνησε με τα προσκείμενα προς την Επιτροπή τους στελέχη και τους ανακοίνωσε την ακύρωση της σύσκεψης χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει στους συνομιλητές του τους ουσιαστικούς λόγους της ματαίωσης!

Την ίδια περίπου στιγμή το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, το οποίο ακόμη και σήμερα τέσσερις μήνες μετά την εκλογή του παραμένει στην εξορία έδωσε στην δημοσιότητα μια ανακοίνωση τύπου σχετικά με τις αποφάσεις που έλαβαν την Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι ουδείς άλλος εκτός του κ. Τζον Κατσιματίδη, προέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως, δικαιούται να συγκαλέσει σύσκεψη για την παρέλαση.

Πληροφορίες των “Αναμνήσεων” αναφέρουν ότι ο α’ αντιπρόεδρος του εκλεγμένου ΔΣ της Ομοσπονδίας, Νίκος Μπάρδης, ο οποίος κατέχει και το αξίωμα του συμπροέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως σήμερα το μεσημέρι (Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022) επικοινώνησε με τον Λου Κάτσο, που εκπροσωπεί τον κ. Κατσιματίδη και με τον κ. Δημήτρη Καλαμαρά, που ηγείται της πλευράς της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και τους ενημέρωσε για τις αποφάσεις της διοικήσεως και τους διεμήνυσε ότι ουδείς πέραν του προέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως δικαιούται να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ερήμην του κ. Κατσιματίδη και της επιτροπής που συγκροτήθηκε κατά την διάρκεια της τριμερούς συνεδρίασης που είχε λάβει τον περασμένο μήνα στο γραφείο του κ. Κατσιματίδη.

Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τους συνομιλητές του κ. Μπάρδη να συμφώνησαν στην συνέχιση του διαλόγου ούτως ώτε κορωνοϊού επιτρέποντος την ερχόμενη εβδομάδα να συνέλθουν οι τρεις πλευρές και να προβούν στον προγραμματισμό για την παρέλαση.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου με πρόεδρο τον Τιμολέοντα Κακούρο:

«Το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης συνήλθε, δια ζώσης και μέσω της εφαρμογής Zoom την 17 Ιανουαρίου 2022 και παρθήκαν αποφάσεις για διάφορα θέματα που αφορούν την πορεία της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα την επιτυχία της παρελάσεως του 2022.

Όλοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να εργασθούν πολύ σκληρά για την επιτυχία της παρελάσεως, που έχει μεγάλη σημασία και συμβολισμό μετά από δυο έτη απουσίας από την 5η Λεωφόρο, λόγω της κρίσεως από τον κορωνοϊό. Συζητήθηκαν επίσης διάφορα θέματα που συνδέονται με απαραίτητες προϋποθέσεις γι αυτή την επιτυχία, όπως για την επάνδρωση των επιτροπών, το ωράριο εργασίας για την παρέλαση, την διαθεσιμότητα του κτιρίου της Ομοσπονδίας κλπ.

Αναμένουμε τον καθορισμό της ημερομηνίας συνεδριάσεως της Επιτροπής Παρελάσεως άμεσα από τον κύριο Κατσιματίδη ή τον εκπρόσωπο αυτού κι όχι από άτομα που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να ορίζουν ημερομηνίες συνεδριάσεων της Επιτροπής Παρελάσεως. Ευελπιστούμε στην ευγενή άμυλα όλων των ενδιαφερομένων και την άμεση συνεργασία με τον κ. Κατσιματίδη ή τον εκπρόσωπο αυτού.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση και στην αγγλική γλώσσα

The elected Board of Directors of the Federation of Hellenic Societies of Greater New York met by physical presence and through Zoom app on June 17th 2022 and took decisions on several matters, related to the progress of Federation and mostly the success of the 2022 Greek Parade.

Everyone expressed intense desire to work hard for the success of the Parade, which has a great importance and symbolism, especially after two years of absence from 5th Avenue due to the Covid crisis.

Also discussed were many matters related to basic requirements and pre-conditions for the success of the Greek Parade, such as the recruitment of members for the Committees, working hours, the availability of Federation building, etc.

We expect the meeting date for the Parade Committee to be set by Mr. Catsimatidis or his representative, and not by any other unauthorized people.

We are all interested to work hard, together with Mr. Katsimatidis and all pertinent people for the great success of our parade.

 

Πηγή: Ρεπορταζ/anamniseis.net