Κύπελλο Ελλάδας, Άρης – Λαμία 0-0

Ο Άρης παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε δεν κατάφερε να βρει γκολ και ο πρώτος προημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με τη Λαμία έληξε χωρίς σκορ (0-0).

Δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ο Άρης, καθώς στο πολύ καλό πρώτο ημίχρονο που έκανε έπεσε πάνω στον Σαράνοφ, ενώ στο δεύτερο η άμυνα της Λαμίας έκανε καλά τη δουλειά της και η πρόκριση πλέον θα κριθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο ΔΑΚ, αλλά πριν από αυτό, στις 23/1, θα ανaμετρηθούν ξανά για τη Superleague.

Το ματς

Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν από την αρχή ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Ενδεικτικό πως στο πρώτο ημίχρονο είχαν 11 τελικές προσπάθειες έναντι μηδέν της αντιπάλου, αφού λειτουργούσαν άψογα σε όλα εκτός της εκτέλεσης. Ακόμα και όταν οι εκτελέσεις ήταν καλές όμως ο Μπόγκνταν Σαράνοφ φώναζε «παρών». Σημαντικότερες φάσεις αυτές στο 8ο λεπτό όταν ο Φαμπιάνο προωθήθηκε και δοκίμασε το δεξί σουτ έξω από την περιοχή, με τον Βούλγαρο τερματοφύλακα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο 43’, στο φαλτσαριστό σουτ του Μπρούνο Γκάμα έπειτα από την πάσα του Ντάνιελ Σούντγκρεν.

«Εκρηκτικό» το ξεκίνημα και στο δεύτερο μέρος από τους γηπεδούχους, αλλά ως εκεί… Ο Σαράνοφ πρόλαβε τον Σούντγκρεν που βγήκε μόνος του από πλάγια θέση μετά το υπέροχο τακουνάκι του Δημήτρου Μάνου, ενώ στην αμέσως επόμενη φάσηο Χουλιάν Κουέστα βγήκε σωτήρια προ του Λαζάρ Ρόμανιτς και διόρθωσε το λάθος του Σούνγκρεν με τον Λούκας Σάσα σούταρε πάνω από τα δοκάρια στην εξέλιξη της φάσης.

Όσο περνούσε η ώρα η ένταση του Άρη έπεφτε με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ταυτόχρονα πιο σίγουροι. Οι γηπεδούχοι μάλιστα είχαν και το άγχος του τερματοφύλακά τους, αφού ο Ντένις αντικατέστησε τον τραυματία Κουέστα και λίγο αργότερα χρειάστηκε και αυτός τη συμβολή του ιατρικού επιτελείου ώστε να συνεχίσει. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη αισθητά, με το 0-0 να μένει μέχρι τέλους, με μοναδική αξιόλογη φάση την επέμβαση του Σαράνοφ στο σουτ του Κριστιάν Λόπεθ στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα (59’ Ντένις), Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ, Τζέγκο (59’ Εντιαγέ), Σάσα, Μανσίνι, Μπερτόγλιο (74′ Ιτούρμπε), Γκάμα (60’ Ματέο), Μάνος (73′ Λόπεθ).

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Νούνιες (94′ Αντέτζο), Καραμάνος (71′ Μπανγκουρά), Τάιρον (64’ Τζανδάρης), Ρόμανιτς, Αραμπούλι.