Κοσμοπλημμύρα στον Προαστιακό: Εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ταλαιπωρία που βιώσαν – και όπως φαίνεται ακόμα βιώνουν – χιλιάδες πολίτες στην Αττική από το «χτύπημα» της κακοκαιρίας «Ελπίδα». Το πρωί της Τρίτης (25.01.2022) οδηγοί από την Αττική Οδό που είχαν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους έσπευσαν να πάνε στον Προαστιακό της Δουκίσσης Πλακεντίας, με αποτέλεσμα να επικρατεί απίστευτος συνωστισμός.

Μετά τις ατελείωτες ώρες που πέρασαν μέσα στα αυτοκίνητα τους στην Αττική Οδό, πολύς κόσμος μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αυτό – όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ – δημιούργησε το πρωί της Τρίτης (25.01.2022) μεγάλη κοσμοσυρροή στον Προαστιακό, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που προσπάθησαν να βρουν θέση σε έναν συρμό για να επιστρέψουν σπίτι τους.

Δεδομένου, δε, ότι στο αεροδρόμιο το μοναδικό μέσο σταθερής τροχιάς που φτάνει είναι ο Προαστιακός, σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιοι καταφεύγουν ακόμα και σε ακραία μέσα για να εξασφαλίσουν μια θέση σε κάποιον συρμό. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με κόσμο να πηδά στις γραμμές για να πάνε στο αντίθετο ρεύμα.

 Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε για αυτή την κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο με τους εγκλωσβισμένους. «Η προτεραιότητά μας είναι να φτάσουν στα σπίτια τους οι άνθρωποι αυτοί», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η πολιτική προστασία σε συνεργασία με τον προαστιακό θα οργανώσει πυκνά και τακτικά δρομολόγια για να φύγουν από το αεροδρόμιο και από όπου αλλού προσεγγίζουν για να πάνε σπίτι τους οι άνθρωποι αυτοί». «Υπάρχει επικοινωνία για να μπουν οι συρμοί που πρέπει να μπουν» κατέληξε για το ζήτημα ο Γιάννης Οικονόμου.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ