Στα “ίσα” ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

«Σημάδια» στην κυβερνητική εικόνα άφησε η κακοκαιρία «Ελπίς» σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της Abacus Research για λογαριασμό του Alpha. Όσον αφορά την πολιτική σκηνή, εντύπωση προκαλεί η απόσταση «αναπνοής» που βρίσκεται πλέον το Κίνημα Αλλαγής από τον ΣΥΡΙΖΑ στη μισή μονάδα στην πρόθεση ψήφου και στις 2 ποσοστιαίες μονάδες στην εκτίμηση ψήφου. Παράλληλα, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μεγάλη τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην εκτίμηση ψήφου. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανέρχεται στις 14,5 μονάδες.

Ειδικότερα, στην ερώτηση για τους εγκλωβισμούς στους δρόμους και πως αξιολογείται η κυβέρνηση το 67% των ερωτώμενων λέει αρνητικά το 8% θετικά και ένα 25% ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

Στην ερώτηση για το ποιος έχει την ευθύνη εγκλωβισμού των αυτοκινήτων στην Αττική Οδό το 52% απαντά η ιδιωτική εταιρεία, το 41% η κυβέρνηση και το 7% οι πολίτες.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική σκηνή, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5%, το ΚΙΝΑΛ 17%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25 με 2%.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ κινείται 36-39%, το ΣΥΡΙΖΑ 20-23%, το ΚΙΝΑΛ 18-21%, το ΚΚΕ 6,5-7,5%, η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25 2-2,5% ενώ άλλο κόμμα ζητά ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 9-11%.

Στο ερώτημα για την άποψη των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θετική άποψη έχει το 35% των ερωτώμενων, αρνητική το 36% και ουδέτερη το 29%. Για τον Αλέξη Τσίπρα θετική άποψη έχει το 13% των ερωτώμενων, αρνητική το 57% και ουδέτερη το 30%. Για τον Νίκο Ανδρουλάκη θετική άποψη έχει το 17%, αρνητική το 20% και ουδέτερη το 59%.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη είναι γνωστός και δεν κρύβεται. Το ίδιο και η επιρροή του στα ΜΜΕ» αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την δημοσκόπηση της εταιρείας Abacus που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Είχαμε όμως την αίσθηση ότι στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha θα κρατούσαν τουλάχιστον τα προσχήματα και θα προστάτευαν το κύρος του καναλιού. Πέσαμε έξω» συνεχίζει.

«Τη μέρα που η Αττική και αρκετές περιοχές της πατρίδας μας μετρούν ακόμη τις πληγές τους και η χώρα καταγράφει ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ με 115 θανάτους, έκριναν σκόπιμο να επιστρατεύσουν πρωτοεμφανιζόμενη δημοσκοπική εταιρεία και έναν πρώην πολιτευτή στο Ποτάμι, για να συνεχίσουν το γνωστό έργο της δημοσκοπικής περίθαλψης των κυβερνητικών τραυμάτων.

Μόνο που όλο αυτό άρχισε πια να γίνεται κουραστικό και γυρνάει μπούμερανγκ. Οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι» καταλήγει.

 

Πηγή: skai.gr/in.gr