Αυξημένο ενδιαφέρον για τις παροικιακές εκλογές στην Μελβούρνη

O Θεόδωρος Μάρκος. Φώτο: Supplied

Μελβούρνη.- Αυξημένο ενδιαφέρον δείχνουν οι ομογενείς για τις παροικιακές εκλογές στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης. «Καλωσορίζουμε το αυξημένο ενδιαφέρον. Καλωσορίζουμε τις υποψηφιότητες ατόμων με παροικιακή προσφορά δεκαετιών, αλλά και τους νέους υποψήφιους και ανάμεσά τους  πολλές γυναίκες. Αυτό είναι καλό για την Kοινότητα μας.  Το νεο Δ.Σ. χρειάζεται να είναι όσο πιο αντιπροσωπευτικό της ευρύτερης παροικίας γίνεται. Χρειαζόμαστε την εκπροσώπηση των νεομεταναστών στο ΔΣ, καθώς και υποψήφιους  με πολιτική εμπειρία. Χρειαζόμαστε ακόμα  και άτομα από την πρώτη γενιά. H πρώτη γενιά  εξακολουθεί να είναι σημαντικό ποσοστό των μελών της Κοινότητας, ακόμη» δήλωσε στον “Νέο Κόσμο” ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, Θεόδωρος Μάρκος, δηλώνοντας ότι στηρίζει τον  νυν Πρόεδρο Βασίλη Παπαστεργιάδη για την θέση του προέδρου και στο  νέο συμβούλιο που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

«Συνεχίζουμε τις συνομιλίες για κοινό ψηφοδέλτιο με τον Βασίλη Παπαστεργιάδη» τόνισε  ο κ. Μάρκος θέτοντας τέρμα σε διάφορες φήμες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό.

«Μαζί πορευτήκαμε αυτά τα χρόνια  με τον Βασίλη και δεν έχω κανένα δισταγμό να δηλώσω πως τον στηρίζω για την θέση του προέδρου» μας είπε ο κ. Μάρκος ο οποίος συμπλήρωσε: «Αυτό που πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας είναι το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί και βεβαίως οι άνθρωποι που θα είναι στο συμβούλιο για να το εφαρμόσουν”.  Το ψηφοδέλτιο στο οποίο θα είναι ο ίδιος υποψήφιος θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα,  αλλά και από το ποιοι θα είναι υποψήφιοι.

«Το μόνο που δεν θέλουμε», κατέληξε ο κ. Μάρκος , είναι τυχόν δικαστικές περιπέτειες,  γιατί ακούστηκε και κάτι τέτοιο. Εύχομαι να μην αληθεύει και θα πρέπει να αποφευχθεί». Ο ίδιος δεν θέλησε να επεκταθεί στο θέμα αυτό.