Τσιτσιπάς: «Ευχαριστώ τον Ελληνισμό της Αυστραλίας. Mία ημέρα… θα τα καταφέρω»

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να εμφανιστώ εδώ» είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το τέλος του αγώνα.

«Έλληνες και μη θαυμαστές μου, η Αυστραλία έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και νιώθω πάντα σαν στο σπίτι μου εδώ. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα μπορέσω να τα πάω πολύ καλά εδώ μια μέρα και να δώσω αυτή τη χαρά και την ευτυχία που μοιράζομαι με τους Αυστραλούς εδώ και την ελληνική κοινότητα. Είναι ένα τουρνουά που αγαπώ πολύ και θέλω να τα καταφέρω μια μέρα» πρόσθεσε και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους  Έλληνες για την στήριξη που του πρόσφεραν.

Πάντως, ο Έλληνας τενίστας εξέφρασε και την ενόχλησή του για τη συνεχή συζήτηση που αφορά τις οδηγίες που δέχεται από τον πατέρα και προπονητή του, κατά τη διάρκεια των αγώνων του. Αφορμή στάθηκε το πρωτοφανές ξέσπασμα του Ντανιίλ Μεντβέντεφ, κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ του σημερινού ημιτελικού, όταν ο Ρώσος διαμαρτυρήθηκε εντονότατα για το ζήτημα αυτό στον διαιτητή, χρησιμοποιώντας μάλιστα προσβλητικές εκφράσεις. Αργότερα, στο τέταρτο σετ, ο Έλληνας τενίστας δέχθηκε παρατήρηση για coaching, κάτι που είχε συμβεί και στο παιχνίδι του 3ου γύρου με αντίπαλο τον Μπενουά Περ.

«Δεν δεχόμουν coaching. Όταν παίζω, δεν μπορώ να ακούσω τίποτα, είναι αδύνατον. Με το κοινό να είναι τόσο θορυβώδες σε κάθε πόντο, πρέπει να έχεις… σούπερ ακοή για να μπορέσεις να ακούσεις τι λέει ο προπονητής», δήλωσε ο Τσιτσιπάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε μετά τον αγώνα.

«Είμαι συνηθισμένος. Με στοχοποιούν εδώ και καιρό, οι διαιτητές προσέχουν πάντα το δικό μου box και ποτέ του αντιπάλου. Αισθάνομαι ότι έχω υπάρξει θύμα αυτού εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε ο Έλληνας τενίστας, που άφησε και αιχμές για τη συμπεριφορά του Μεντβέντεφ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ξέρω παίκτες που κάνουν τέτοια πράγματα για να σε αποσταθεροποιήσουν πνευματικά. Ισως είναι και τακτική, αλλά εντάξει. Δεν είναι (σ.σ. ο Μεντβέντεφ) και το πιο ώριμο άτομο ούτως ή άλλως!».