Νέο μπάχαλο στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα προκάλεσε το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη  και που οδήγησε τελικά στην οριστική διακοπή της συνεδρίασης.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας, μετά την προσωρινή διακοπή που διήρκεσε περίπου μία ώρα, «επικοινώνησα με τον κ. Τασούλα και μου ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής για σήμερα και προσέθεσε ότι ο Πολάκης δεν θα μεταβάλει τον χώρο του Κοινοβουλίου σε χώρο φθηνού ακτιβισμού και κατάληψης, διασύροντάς το. Όσοι τον ανέχονται και τον καλύπτουν έχουν τεράστιες ευθύνες».

“Κατάληψη από τον Πολάκη στο βήμα της Βουλής

Να σημειωθεί πως ο Παύλος Πολάκης όση ώρα διήρκεσε η διακοπή της συνεδρίασης μετά το επεισόδιο, αρνήθηκε να κατέβει από το βήμα, κάνοντας “κατάληψη”. Μάλιστα, χαρακτηριστικό ήταν ότι τα πρώτα δέκα λεπτά συνέχισε να μιλά, παρά το γεγονός ότι οι κάμερες ήταν κλειστές.

Πώς έγινε το επεισόδιο

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν στο βήμα της Ολομέλειας, όπου συζητείται ο Αναπτυξιακός Νόμος, άρχισε να μιλά για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των κκ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου σχετικά με την υπόθεση Novartis, όπως είπε ο Γιώργος Λυκουρέντζος στον realfm 97,8 στην εκπομπή της Στεφανίας Κασίμη και του Γιώργου Ντουδεσκέα, αναφέροντας πράξεις, οι οποίες κατά τη γνώμη του ευνόησαν την εταιρεία. Ο κ. Αθανασίου του ζήτησε επανειλημμένως να επανέλθει στο θέμα της συνεδρίασης, που ήταν ο Αναπτυξιακός Νόμος, σύμφωνα με τον Κανονισμό.

Ο κ. Πολάκης είπε “δεν πρόκειται να σταματήσω ό,τι και να μου κάνεις”. Μάλιστα, ο κ. Αθανασίου σηκώθηκε όρθιος, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για μομφή σε βάρος του βουλευτή, που μιλάει, διότι κατά τον Κανονισμό πρέπει να μπαίνει στο θέμα. Ο κ. Πολάκης συνέχισε σαν να μην τον άκουγε, λέγοντας ότι ο κ. Γεωργιάδης επί θητείας του ευνόησε με συγκεκριμένες πράξεις την εταιρεία Novartis, άρα υπήρχαν στοιχεία που δεν γνώριζαν οι δικαστές που αρχειοθέτησαν την υπόθεσή του. Ο κ. Αθανασίου τον προειδοποίησε ότι θα διακόψει τη συνεδρίαση αν συνεχίσει και τότε ο κ. Πολάκης έφυγε από το βήμα και πήγε προς το μέρος του Άδωνι Γεωργιάδη και άρχισε να του τα λέει εκτός μικροφώνου. Οι βουλευτές της ΝΔ απαίτησαν να διακοπεί η συνεδρίαση και να κατέβει από το βήμα της Βουλής ο κ. Πολάκης.

Η διαδικασία διεκόπη, ενώ ο κ. Αθανασίου κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας και να απαγγείλει -αν κρίνει σκόπιμο- μομφή στον κ. Πολάκη.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου

 

Αναλυτικά ο διάλογος ανάμεσα στον κ. Πολάκη και τον κ. Αθανασίου:

Πολάκης: Ξέρω ότι έχετε συγκεκριμένο στήσιμο

Αθανασίου: Τι λέτε.

Πολάκης: Το 2013 στα φάρμακα υψηλού κόστους ευνοήθηκε η Νovartis

Αθανασίου: Θα σας αφαιρέσω τον λόγο. Μπείτε στο θέμα

Πολάκης: Ό,τι θέλω θα πω

Αθανασίου: Αφήστε τα αυτά, αυτά τα συνηθίζετε εσείς. Θα εφαρμόσω τον Κανονισμό

Πολάκης: Να εφαρμόσετε ό,τι θέλετε

Αθανασίου: Σταματήστε

Πολάκης: Αυτό είναι ο εξευτελισμός του Κοινοβουλίου, 130 εκατομμύρια πούλησε η Novartis και εισέπραξε 130 εκατομμύρια και η Merck πήρε 50 και πληρώθηκε 28.

Σε αυτό το σημείο ο Χαράλαμπος Αθανασίου σηκώθηκε όρθιος με τον Παύλο Πολάκη να συνεχίζει κανονικά την ομιλία του.

Αθανασίου: Σας ανακαλώ στην τάξη τώρα. Θα πάω στο δεύτερο πειθαρχικό μέτρο. Θα καλέσω τον πρόεδρο της Βουλής να σας καταθέσει μομφή

Πολάκης: Πηγαίνετε όπου θέλετε

Αθανασίου: Δεν συμμορφώνεστε. Σας αφαιρώ. Διακόπτω τη συνεδρίαση και καλώ τον πρόεδρο της Βουλής στην αίθουσα να σας απαγγείλει πρόταση μομφής.

Εκείνη την ώρα ο κ. Πολάκης αντιλαμβανόμενος ότι τα μικρόφωνα έκλεισαν έφυγε από το βήμα και κατευθύνθηκε προς τα υπουργικά έδρανα λέγοντας: «Τώρα Γεωργιάδη θα στα πω από εδώ».

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε αντιδράσει, απευθύνθηκε στο προεδρείο φωνάζοντας: «Άστον να τα πει. Άστον».

«Δεν γίνονται αυτά» φώναξε ο κ. Αθανασίου εν μέσω πανδαιμονίου και διέκοψε τη συνεδρίαση.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής κοινοβουλευτική εκτροπή της Νέας Δημοκρατίας

ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για κοινοβουλευτική εκτροπή.

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει πλέον σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μονοπάτια. Πριν από λίγο είχαμε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή εις βάρος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ν.Δ”, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

“Ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασε να κλείσει τα μικρόφωνα στον Παύλο Πολάκη, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να μιλάει για το σκάνδαλο Novartis με την δικαιολογία ότι μιλάει για άσχετο θέμα. Κάτι όμως που είχε κάνει ελάχιστα λεπτά πριν βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να τον διακόψει κάνεις, αφού επαναλάμβανε τα κυβερνητικά ψεύδη για το σκάνδαλο.

Το σύστημα Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε Νέα, ούτε Δημοκρατία. Είναι ένα καθεστώς επικίνδυνο για την Δημοκρατία.”.

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Πολάκη επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος

ΝΔ

«Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα του ήθους και της ευπρέπειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Πολάκη, επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος, τον διχασμό και την ευτέλεια της πολιτικής ζωής» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Δεν θα τους παρακολουθήσουμε, γιατί ούτε είμαστε και ούτε θα γίνουμε όμοιοί τους» προσθέτει.

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «οι κανόνες της δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου θα δίνουν κάθε φορά, με θεσμικό τρόπο, τις κατάλληλες απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσής τους».

ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα των πολλών όχι των ολιγαρχών

«Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που άρχει ο λαός. Και ο λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια. Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα των πολλών, της πλειοψηφίας, όχι των ολιγαρχών, των εταιρειών, των μεσαζόντων και των λογοκριτών» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντώντας στην Νέα Δημοκρατία σχετικά με το περιστατικό μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του προεδρεύοντος, Χαράλαμπου Αθανασίου στη Βουλή.

«Ο Λουδοβίκος ο 16ος το κατανόησε καθυστερημένα στη Γαλλική Επανάσταση. Ο κ. Μητσοτάκης αρκεί να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΚΙΝΑΛ: Η χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν αξίζει στον ελληνικό λαό

Με αυστηρότητα και κάνοντας λόγο για χουλιγκανική σύγκρουση, σχολίασε το ΚΙΝΑΛ τα όσα συνέβησαν στη Βουλή με τη στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, που οδήγησαν στη διακοπή της συνεδρίασης.

«Η αποψινή θλιβερή εικόνα στο Ελληνικό κοινοβούλιο επιβεβαιώνει ότι κάποιοι συνειδητά επιδιώκουν τον ολοένα και βαθύτερο ευτελισμό των θεσμών. Η χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πρωτοφανείς καταστάσεις και μετατρέπει τη Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή μιας τριτοκοσμικής χώρας

Μαζί δημιουργούν και συντηρούν τοξικό κλίμα που ενισχύει την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών για την πολιτική και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Αυτές οι εικόνες και αυτές οι συμπεριφορές δεν αξίζουν στον Ελληνικό λαό» αναφέρει στο σχόλιό του το ΚΙΝΑΛ.

Ελληνική Λύση για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Είναι επικίνδυνοι για την πατρίδα και τη δημοκρατία

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια του μικροκομματισμού και της ιδιοτέλειας τους πυροδοτούν το κλίμα έντασης με σκοπό τη συσπείρωση των οπαδών τους, ενώ παρασκηνιακά συνεργάζονται στις ψηφοφορίες των νομοσχεδίων ως μια “άτυπη” συγκυβέρνηση!» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Και προσθέτει: «Σήμερα ξεπέρασαν και τον εαυτό τους με ένα τραγικό σκηνικό εντός του κοινοβουλίου. Αν αυτό το σκηνικό παρωδίας στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν είναι στημένο, τότε και οι δύο στήνουν τη δημοκρατία στα 9 μέτρα και τη δολοφονούν.

«Σε κάθε περίπτωση, είναι επικίνδυνοι για την πατρίδα και τη δημοκρατία» καταλήγει η Ελληνική Λύση.

Πηγή:enikos.gr