Η Πολιτειακή Γερουσία του Ρόουντ Άιλαντ αναγνώρισε τον ζωτικό ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη

Ο Πολιτειακός Γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ Λεωνίδας Ραπτάκης, Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ,  πέτυχε την έγκριση ενός ψηφίσματος της Γερουσίας που τιμά την 30η Επέτειο από την Εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Το ψήφισμα αναγνώρισε την συμβολή του πνευματικού αυτού ηγέτη ως επικεφαλής της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας.

Το ψήφισμα αναγνώρισε επίσης τη σημαντική συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας και αποδοχής άλλων θρησκειών ανά τον κόσμο. Η ανακοίνωση αναφέρεται και στην πρόσφατη επίσκεψη Του στις Ηνωμένες Πολιτείες, που περιλάμβανε συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάιντεν και μέλη του Κογκρέσου στην οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε το ζήτημα της Θεολογικής Σχολής τηςΧάλκης.

Το

ψήφισμα τον ευχαρίστησε για “τις ακούραστες προσπάθειες του για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης, την προστασία του περιβάλλοντος, την υποστήριξη της αποδοχής όλων των θρησκειών και την θρησκευτική ελευθερία και για τον ρόλο του ως πνευματικός ηγέτης για τα 300 εκατομμύρια Χριστιανών Ορθοδόξων στον κόσμο.”

“Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες ήρθε την κατάλληλη στιγμή, δεδομένης της Τουρκικής επιθετικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και ήταν μια σημαντική ευκαιρία για να γνωρίσουμε τον θρησκευτικό αυτό ηγέτη και να δείξουμε την υποστήριξή μας”, είπε ο Ραπτάκης.

Στον λόγο του στην πολιτειακή Γερουσία, ο Ραπτάκης αναγνώρισε ότι το μέλος του Κογκρέσου του Ρόουντ Άιλαντ David Cicilline έχει υποστηρίξει μαζί με τον ίδιο, το Νομοσχέδιο “Τουρκία και η Θρησκευτική Ελευθερία του Οικουμενικού Πατριαρχείου”, ένα δικομματικό μέτρο που αντιτάσσεται στις διαρκείς παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία από το καθεστώς Ερντογάν και καλεί για την προστασία των δικαιωμάτων και των θρησκευτικών πληροφοριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου.