Παπαστεργιάδης: Θα συνεργαστώ με όλους, ανοιχτός σε ιδέες και προτάσεις για το καλό της Κοινότητας

Θ. Μάρκος και Β. Παπαστεργιάδης. Μετά από πολύχρονη συνεργασία στο ΔΣ, ο πρώτος βρέθηκε εκτός. Στις πρώτες τους δηλώσεις και οι δυο μιλούν για συνεργασία. Φώτο: Facebook

Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, όπου επικράτησε η ομάδα Παπαστεργιάδη, και οι δύο συνδυασμοί προέβησαν σε ανακοινώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο συμβούλιο θα καταρτιστεί σε σώμα σε εννέα μέρες περίπου όταν η Εφορευτική Επιτροπή θα καλέσει και την πρώτη του συνεδρίαση.

Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το μήνυμα της εκλογικής διαδικασίας έτσι όπως διαμορφώθηκε από τη χθεσινή ψηφοφορία είναι ξεκάθαρο: Σταθερότητα και Πρόοδος.

Τα μέλη της Κοινότητας μας έδωσαν την εντολή να συνεχίσουμε το έργο μας και να υλοποιήσουμε τις ιδέες που προτείναμε.

Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω όλους αυτούς που επέλεξαν να συμμετέχουν σε μια από τις σημαντικότερες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών και να ψηφίσουν εμένα και την ομάδα μου. Μια ομάδα έμπειρη, δυναμική, ανανεωμένη και γεμάτη ενθουσιασμό. Θα ήθελα να τονίσω ότι εγώ και η ομάδα μου δεν πιστεύουμε σε νικητές και ηττημένους αλλά στην κοινότητα, στην ενότητα και στην πρόοδο. Επίσης Θα ήθελα να συγχαίρω την άλλη ομάδα γιατί ξέρω ότι και αυτή είναι αφοσιωμένη στην κοινοτική ιδέα και να ευχαριστήσω για την έως τώρα συνεργασία και τις υπηρεσίες που προσέφεραν, τα απερχόμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου : Άντζελα Γεωργαλή, Βασιλική Ζάγκαλη, Τάμμυ Ηλιού, Σταυρούλα Καλλιάνη, Θόδωρο Μάρκο, Κώστα Μάρκο, Σπύρο Παπαδόπουλο, Τζωρτζίνα Πάττα.

Η χθεσινή υποδειγματική εκλογική διαδικασία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την εξαιρετική δουλειά της Εφορευτικής Επιτροπής στην οργάνωση και διεκπεραίωση των διαδικασιών χωρίς ουσιαστικές δυσκολίες.

Από σήμερα ξεκινά ένας μονόδρομος για την Κοινότητα. Ο μονόδρομος προς την πρόοδο και σταθερότητα. Δεσμεύομαι να συνεργαστώ με όλους και να είμαι ανοιχτός σε όλες τις ιδέες και απόψεις που καθιστούν την Ελληνική Κοινότητά μας την καλύτερη στην Αυστραλία.

Βασίλης Παπαστεργιάδης OAM».

Ο Συνδυασμός «Παροικιακή Ενότητα»

Την ίδια στιγμή ο συνδυασμός «Παροικιακή Ενότητα» έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Παροικιακή Ενότητα επιθυμεί να ευχαριστήσει όλα τα μέλη της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας που υποστήριξαν χτες με την ψήφο τους τη διακήρυξή μας, καθώς και το συνδυασμό μας. Στις εκλογές της Κυριακής, η Παροικιακή Ενότητα υποστηρίχτηκε από περίπου 45% των ψηφοφόρων.

Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο συνδυασμό του Βασίλη Παπαστεργιάδη.

Θα ήμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε πρωτοβουλία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που θα προάγει τα συμφέροντα της Κοινότητας, του κοινοτικού θεσμού και της ευρύτερης ομογένειας. Κάθε πρωτοβουλία που θα αναγνωρίζει έμπρακτα πως, δύναμη της Κοινότητας είναι τα μέλη της, ο μαζικός, αντιπροσωπευτικός και δημοκρατικός της χαρακτήρας, η διαβούλευση με την ευρύτερη παροικία, καθώς και η διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας της».

neoskosmos.com