Εκτός Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης

Ο Μιχάλης Γιάνναρης επί το έργον, στο Καπιτώλιο της πολιτείας, στο Ολμπανι της Νέας Υόρκης. (APPhoto/HansPennink, File)

Σημαντικές αλλαγές και σε πολιτειακό επίπεδο επιφέρει ο αναθεωρημένος χάρτης των εκλογικών περιφερειών, επηρεάζοντας μια σειρά από υποψήφιους, οι οποίοι θα απευθυνθούν σε ένα αρκετά διαφοροποιημένο εκλογικό Σώμα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, τουλάχιστον χωροταξικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Queens Post», οι αλλαγές αυτές δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστες και τις συνοικίες της Αστόριας και του Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ, οι οποίες αναπροσαρμόζονται και, ως ένα ποσοστό, θα κληθούν να αναδείξουν διαφορετικούς αντιπροσώπους, έστω κι αν η πολιτική κατεύθυνση δεν αλλάζει σε μεγάλο ποσοστό.

Ενας εξ αυτών είναι και ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής, Μιχάλης Γιάνναρης (Michael Gianaris), ο οποίος βλέπει και τη δική του Περιφέρεια να αλλάζει σε μεγάλο βαθμό, αφήνοντας εκτός ορισμένες περιοχές με τις οποίες είχε συνδυάσει το όνομά του και, σε μεγάλο ποσοστό, βάλει την προσωπική του σφραγίδα.

Ειδικότερα, η 12η Περιφέρεια της Πολιτειακής Γερουσίας, στην οποία εκλέγεται, δεν θα περιλαμβάνει πλέον την περιοχή του Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ στα νότια της Γέφυρας του Κουίνσμπορο. Στο «πακέτο» αυτό των περιοχών που βγαίνουν, οι οποίες μεταφέρονται στην 17η Περιφέρεια, περιλαμβάνονται και δυο συνοικίες οι οποίες σημάδεψαν την πολιτική καριέρα του ομογενούς γερουσιαστή: Αυτές της Κορτ Σκουέαρ και του Χάντερς Πόιντ, όπου συνδέθηκαν με την επενδυτική πρόταση της Amazon στην περιοχή, στην οποία ο κ. Γιάνναρης αντιτέθηκε σθεναρά, με αποτέλεσμα να χρεωθεί, σε μεγάλο ποσοστό, το «ναυάγιο» της υλοποίησής της, το 2018.

Παρ’ όλα αυτά, στον χάρτη του Μιχάλη Γιάνναρη παραμένει η «βαθιά» Αστόρια, κοιτίδα του Ελληνισμού που συνεισφέρει σταθερά στην επανεκλογή του, ενώ προστίθενται, για πρώτη φορά στην πολιτική του σταδιοδρομία σε Πολιτειακή Βουλή και Γερουσία, συγκεκριμένες περιοχές του Μανχάταν.

Όπως τονίζει το ίδιο ρεπορτάζ, τροποποιημένη θα είναι και η 36η Περιφέρεια της Πολιτειακής Βουλής, στην Αστόρια, την οποία αντιπροσωπεύει ο σοσιαλιστής Ζοχράν Μαμντάνι (Zohran Mamdani) που επικράτησε οριακά της επί χρόνια βουλευτού της περιοχής, Αραβέλλας Σιμωτά, το 2020.

Πηγή:ekirikas.com