Στάθης Παναγιωτόπουλος: Στο εδώλιο ο παρουσιαστής για τα ροζ βίντεο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης θα καθίσει σήμερα ο παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός Στάθης Παναγιωτόπουλος, με την κατηγορία της παράνομης διοχέτευσης και διακίνησης μέσω διαδικτύου ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ερωτικού περιεχομένου.

Η μήνυση σε βάρος του από την πρώην σύντροφό του είχε κατατεθεί από το 2019, ωστόσο λόγω της πανδημίας η δίκη λάμβανε συνεχώς αναβολές. Ολα ξεκίνησαν, όπως καταγγέλλει η 30χρονη γυναίκα, όταν η ίδια ενημερώθηκε από μια φίλη της πως «πρωταγωνιστεί» σε βίντεο ερωτικού περιεχομένου στο διαδίκτυο. Αμέσως της μπήκαν υποψίες και ξεκίνησε την αναζήτηση στις ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού.

Προς έκπληξή της διαπίστωσε πως και άλλα βίντεο με τις προσωπικές στιγμές της είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Στ. Παναγιωτόπουλου, με αποτέλεσμα ο παρουσιαστής να την προσεγγίσει προκειμένου να τα βρουν εξωδικαστικά, λέγοντάς της ότι μετάνιωσε. Ωστόσο, η ίδια δεν απέσυρε τη μήνυσή της θεωρώντας ότι έχει ήδη υποστεί βλάβη.

Η 30χρονη, από την πρώτη στιγμή που διαπίστωσε ότι διέρρευσαν τα βίντεο στο διαδίκτυο, γνώριζε πως ανέβηκαν από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, καθώς ήταν ο μόνος που είχε στην κατοχή του το συγκεκριμένο υλικό. Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, εντύπωση της προκάλεσε το γεγονός πως στο βίντεο διακρίνονται κάποια χαρακτηριστικά σημεία από το σπίτι του παρουσιαστή. Αρχικά είχαν αναρτηθεί σε σελίδες πορνογραφικού υλικού τρία βίντεο στα οποία πρωταγωνιστούσε, ενώ, αμέσως μετά τη μήνυση που κατέθεσε, ανέβηκε στο διαδίκτυο και τέταρτο βίντεο.

«Το πρώτο βίντεο ανέβηκε το 2016 ενώ είχαμε σχέση, απλώς εγώ δεν το είχα αντιληφθεί μέχρι να μου το πει η φίλη μου. Οταν έκανα τη μήνυση διέφυγε του αυτοφώρου, δεν ξέρω, δεν ενημερώθηκε; Γιατί, ενώ είχα κάνει τη μήνυση, ανέβηκε και τέταρτο βίντεο με εμένα», καταγγέλλει το θύμα.

Στάθης Παναγιωτόπουλος: “Δείχνει απάθεια, ενώ εγώ ζω με έναν εφιάλτη” – Τι αποκαλύπτει η πρώτη γυναίκα που τον κατήγγειλε

Δύο 24ωρα πριν από τη δίκη, η πρώτη γυναίκα που τον κατήγγειλε μίλησε για τον εφιάλτη που βιώνει, για τα συναισθήματά της και για τον “αμετανόητο”, όπως τον χαρακτήρισε, παρουσιαστή. Αποκαλύπτει, επίσης, ότι μόλις και πριν από τρεις ημέρες έβλεπε τα βίντεό της στο διαδίκτυο και χρειάστηκε η επέμβασή της για να “κατέβουν”.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, στο Star, η 30χρονη σήμερα γυναίκα δηλώνει πως είναι αγχωμένη που θα χρειαστεί να ξαναδεί τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από κοντά. Όπως λέει η ίδια επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της καθώς δε θέλει να διαρρεύσει φωτογραφία του προσώπου της στα media.

“Είμαι αρκετά αγχωμένη για το επερχόμενο δικαστήριο παρόλο που έχω προετοιμαστεί αρκετό καιρό, από τον Σεπτέμβρη που περίμενα να εκδικαστεί η υπόθεση. Είμαι αγχωμένη που θα πρέπει να αντικρίσω ξανά αυτόν τον άνθρωπο που μου έκανε όλα αυτά. Είμαι αγχωμένη και για τους δημοσιογράφους που θα με περιμένουν απέξω και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να διαχειριστώ και φοβάμαι πάρα πολύ, καθώς προσπαθώ να προστατέψω την ανωνυμία μου όλο αυτό τον καιρό”, αναφέρει η 30χρονη.

Σημειώνει ότι δεν θέλει να αποκαλυφθεί η ταυτότητά της γιατί θέλει να προστατέψει άτομα από το φιλικό και οικογενειακό της περιβάλλον, επειδή δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για την υπόθεση.

“Δεν θα ήθελα να στιγματιστώ γιατί αυτό θα ήταν κάτι που θα με επηρεάσει στο μέλλον σε κάποια δουλειά ή σε κάποια σχέση. Το προσπαθώ καιρό και το έχω καταφέρει αλλά με αγχώνει η αντιμετώπιση από τα Μέσα. Δυστυχώς, κάποιοι δημοσιογράφοι δεν σεβάστηκαν το πρόσωπό μου και όλο αυτό που βιώνω. Τους παρακαλώ να μην με τραβήξουνε πλάνα και να μην με κυνηγάνε, καθώς δεν είμαι εγώ το δημόσιο πρόσωπο ή κατηγορούμενη”, τονίζει.

Η 30χρονη υπογραμμίζει πως αυτό που της συνέβη είναι ένα σοβαρό αδίκημα και εκφράζει την αντίδρασή της για το γεγονός ότι η δική της περίπτωση αντιμετωπίστηκε ως πλημμέλημα και όχι σαν κακούργημα. Είπε ακόμα πως έχει μιλήσει και με τις άλλες κοπέλες που κατήγγειλαν τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, ενώ τόνισε πως η ίδια μάζεψε όλα τα στοιχεία που χρειάστηκαν “για να έχω όλα τα σημαντικά ντοκουμέντα που χρειάζονται για την υπόθεση”.

Στάθης Παναγιωτόπουλος: “Ακόμα και τώρα δεν έχει μετανιώσει”, λέει η 30χρονη

“Δεν θεωρώ ότι αυτός ο άνθρωπος μετάνιωσε, ακόμα και τώρα δεν έχει μετανιώσει για ό,τι έχει κάνει. Δείχνει μία απάθεια που είναι εξοργιστική, ενώ εγώ ζω με έναν καθημερινό εφιάλτη και με εξοργίζει να βλέπω αυτή τη στάση, που δεν δείχνει καμία μεταμέλεια”, σημείωσε στη συνέχεια η γυναίκα.

Όπως είπε, έχει αναγκαστεί να αλλάξει πολλά πράγματα στην εξωτερική της εμφάνιση. “Προσπαθώ να μην μοιάζω στην εικόνα της κοπέλας του βίντεο, γιατί δεν θέλω να με αναγνωρίσει κάποιος από τον προσωπικό μου περίγυρο”, είπε.

Σε ό,τι αφορά στην επερχόμενη δίκη, τόνισε: “Περιμένω τη δικαίωση, σε όποιον βαθμό μπορεί να είναι αυτή. Ευελπιστώ να υπάρξει μία ποινή ανάλογης αυτής της εγκληματικής πράξης… και να αποτρέψει μελλοντικούς δράστες να κάνουν κάτι τέτοιο σε άλλες κοπέλες “.

Επιπλέον, παροτρύνει κι άλλες γυναίκες ή άνδρες που έχουν βρεθεί στην ίδια θέση να “ζητήσουν μία νομική βοήθεια και συμβουλή και να το κυνηγήσει. Ξέρω είναι ένας Γολγοθάς αλλά δεν γίνεται να επιτρέπουμε σε ανθρώπους να μας καταστρέφουν έτσι τη ζωή”.

Καταγγελίες κατά του Στάθη Παναγιωτόπουλου

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες εις βάρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου, μετά τις αρχικές αποκαλύψεις για τη δράση του ραδιοφωνικού παραγωγού. Οι καταγγελίες έκτοτε πληθαίνουν με πολλές γυναίκες να έχουν ήδη καταθέσει τη δική τους ιστορία που αφορά revenge porn, αποδεικνύοντας από τις μαρτυρίες τους πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Τον Δεκέμβριο, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, έπειτα από τις μηνύσεις που κατέθεσαν σε βάρος του συνολικά άλλες τρεις γυναίκες, με τις οποίες τα προηγούμενα χρόνια είχε ερωτικό δεσμό και είδαν τον εαυτό τους να φιγουράρει σε βίντεο στο διαδίκτυο, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, αφού πρώτα του ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος εκπροσωπεί μία από τις γυναίκες που υπέβαλαν μήνυση εναντίον του κατηγορουμένου για τη δημοσιοποίηση προσωπικών τους στιγμών στο διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή τους, με δηλώσεις του στη Realnews αναφέρει ότι ο κύκλος των αποκαλύψεων για τον Στ. Παναγιωτόπουλο δεν έχει ακόμα κλείσει.

 

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει, το προηγούμενο διάστημα δέχθηκε δύο ανώνυμα emails από γυναίκες που υποστηρίζουν ότι και οι ίδιες έχουν πέσει θύματα του παρουσιαστή, ενώ παράλληλα έχει έρθει σε επαφή με μια ακόμη γυναίκα, η οποία σκέφτεται να απευθυνθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να ελέγξει αν έχει αναρτηθεί και δικό της πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο.

«Ψηφιακά αποτυπώματα»

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ανάκτηση των ψηφιακών αποτυπωμάτων και των διαγραμμένων στοιχείων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν από το σπίτι του ραδιοφωνικού παραγωγού. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος θεωρούν ότι το υλικό που θα ανακτήσουν θα δώσει σημαντικές απαντήσεις για τη δράση του Στ. Παναγιωτόπουλου.

Πηγή:enikos.gr