Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη για τα 10χρονα της Panhellenic Post

ΜΗΝΥΜΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Ο Ελληνισμός είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο. Ζει εκεί , σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου διαβιούν Έλληνες. Είναι ένα σύνολο πολιτισμού, πνευματικής  και εθνικής ταυτότητας, αναμνήσεων, ονείρων, αγάπης και προσήλωσης στη «Μητέρα Πατρίδα», αγώνων και πάθους για τα συμφέροντα του Ελληνισμού, ως παγκόσμιας παρακαταθήκης.

Ο Ελληνισμός ζει στις ψυχές των ανθρώπων, που ξεφυλλίζουν ή πλέον έχουν αποθηκευμένες στους υπολογιστές τους , τα οικογενειακά άλμπουμ με τις κίτρινες φωτογραφίες από το πέρασμα του  χρόνου , που όμως παραμένουν ζωντανές ως στιγμές ή ως ιστορία στα χαμόγελα και τα δάκρυα συγκίνησης των νεότερων γενιών για την καταγωγή και την ιστορία τους.

Ο Ελληνισμός  ως σύνολο ανθρώπων , ηθών και εθίμων , αντίληψης για τη ζωή και την προκοπή παραμένει ζωντανός και συνεκτικός όσο άνθρωποι, προσωπικότητες, οντότητες όπως το PanHellenicPost και ο Χρήστος Μαλασπίνας παραμένουν ενεργοί, παραγωγικοί, συνεκτικοί για τους Έλληνες. Όχι μόνον των παροικιών, αλλά και του μητροπολιτικού κέντρου , που τους συνδέουν μέσα από ειδήσεις , ενημέρωση για εκδηλώσεις και κοινωνικά γεγονότα  , πρωτοβουλίες υπέρ των εθνικών συμφερόντων. Ισχυρές παροικίες όπως αυτές των ΗΠΑ και ειδικά στη Νέα Υόρκη πρωταγωνιστούν , δίδοντας ένα συνεπές παρόν , πάνω από τον χρόνο και την συγκυρία. Ένα παρόν διαρκείας που κρατά τον Ελληνισμό ζωντανό και εύρυθμο.

Η PanhellenicPost φτιάχτηκε την εποχή που η Ελλάδα βούλιαζε μέσα στο δημοσιονομικό και οικονομικό τέλμα. Τότε που οι παροικίες των Ελλήνων από όλον τον κόσμο , αλλά ειδικά από τις ΗΠΑ έστελναν μηνύματα αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας, ότι και αυτή τη φορά το εθνικό κράτος θα σταθεί ορθό. Η πατρίδα θα επιβιώσει. Σήμερα 10 χρόνια μετά η «Εθνική Γη» , που μας συνδέει, αφού όλοι μας είμαστε παιδιά της , ανασυγκροτείται , αναζητά τις διαδρομές για την ανάπτυξη , την  προοπτική, την ελπίδα προς όφελος των επόμενων γενεών. Και η σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ είναι στην καλύτερη και πιο παραγωγική στιγμή της , με όλους εσάς να αποτελείτε τον «ομφάλιο λώρο» , τον οργανικό, συνεκτικό δεσμό ανάμεσα στις δύο «πατρίδες».

Εύχομαι με απόλυτη θέρμη σε όλους εσάς και στον Χρήστο Μαλασπίνα  προσωπικά καλή συνέχεια στο έργο σας. Ενίσχυση και παρρησία στην ομογένεια . Με το καλό να γιορτάσουμε την δεύτερη δεκαετία της PanehellenicPost σε μια πιο ισχυρή Ελλάδα , σε στενή συνεργασία με μια  σπουδαία παγκόσμια δύναμη , την σύμμαχο στον πόλεμο και την ειρήνη  Αμερική.