Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΓΑΕ&ΔΔ για την δεκαετή επέτειο της Panhellenic Post

Μήνυμα προς την PANHELLENIC POST για τα δέκα χρόνια κυκλοφορίας

Ο εκδότης της PANHELLENIC POST, Χρήστος Μαλασπίνας, γνωστός στην ομογένεια λόγω της μακράς του ιστορίας στο χώρο του ομογενειακού Τύπου, είναι ένας έγκριτος δημοσιογράφος, προσεκτικός στη σημαντική του ευθύνη να ασκήσει γόνιμη και δημιουργική κριτική. Το απέδειξε πρώτη φορά πριν δεκαετίες στη Νέα Υόρκη και δεν έχει σταματήσει να το αποδεικνύει μέχρι και σήμερα. Στην ιστορική «Πρωϊνή» στη Νέα Υόρκη, από το 1983 μέχρι το 1993, στον ημερήσιο «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, από το 1993 μέχρι το 2007, στις εκπομπές της Δορυφορικής ΕΡΤ για την ομογένεια, από το 2007 μέχρι το 2010, στην ηλεκτρονική εφημερίδα PANHELLENIC POST, από το 2012 μέχρι το 2022, πάντοτε «βαστά το μετερίζι» με θάρρος.

Η δημοσιογραφική του παρρησία είναι γνωστή. Το ίδιο και η επιμονή του να μην χαρίζεται δημοσιογραφικά. Με τον Χρήστο Μαλασπίνα, δεν είναι ανάγκη να συμφωνείς, γιατί από τη δημιουργική διαφωνία με τον «μέντορα» της ομογενειακής δημοσιογραφίας κάτι καλό θα προκύψει.

Η βράβευσή του το 2019 από τον Σύνδεσμο Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ της Ελλάδας με το «Βραβείο ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ για την μακρόχρονη και ευπρεπή προσφορά του στα ΜΜΕ και την ενημέρωση των απανταχού Ελλήνων» υπήρξε η δίκαιη θεσμική αναγνώριση της πορείας του και της εντιμότητάς του.

Εύχομαι στην PANHELLENIC POST να συνεχίσει να χαίρει της εμπιστοσύνης της ομογένειας για την έγκυρη ενημέρωση, για τον καλοπροαίρετο έλεγχο της εξουσίας, για την προβολή του πολιτισμού μας και για την διατήρηση της ζωντανής σχέσης της ομογένειας με την μητέρα πατρίδα.

Η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας θα είναι πάντα στο πλευρό της PANHELLENIC POST, όπως στηρίζει και όλα τα ομογενειακά ΜΜΕ, τα οποία προσφέρουν έγκυρη ενημέρωση προς όφελος των Ελλήνων του κόσμου και προβάλλουν την πολυσχιδή δράση της ομογένειας.