Διαγωνισμός έκθεσης για τα Ελληνικά Γράμματα στην Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης

Το Τμήμα Ελληνικής Παιδείας και η ίδια η Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης προκήρυξαν Διαγωνισμό ‘Εκθεσης για τους Τρεις Ιεράρχες και τα Ελληνικά Γράμματα και καλούν τους μαθητές της 6ης, 7ης, 8ης και 9ης Τάξης όλων των σχολείων της Μητροπόλεως να αποστείλουν τις εκθέσεις το αργότερο εώς και την επόμενη Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022.

Πρόκειται για μια καινοτομία της Τμήματος Ελληνικής Παιδείας της Μητροπόλεως, η οποία συνοδεύεται με το έξι έπαθλα των $500 εκάστου. Τα πρώτα πέντε έπαθλα θα διατεθούν για την καλύτερη έκθεση των μαθητών  της 6ης και της 7ης Τάξεων ανά περιφέρεια. Πρόκειται για τις περιφέρειες της Βόρειας Νέας Ιερσέης, της Νότιας Νέας Ιερσέης και των πολιτειών Ντελαγουάερ, Μέριλαντ και Βιρτζίνια. Το έκτο έπαθλο θα απονεμηθεί στην καλύτερη έκθεση των μαθητών της 8ης και της 9ης Τάξης.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Παιδείας της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, κ. Δημοσθένης Τριανταφύλλου, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η προετοιμασία ενός μαθητικού διαγωνισμού κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι. Παράλληλα τόνισε ότι στην Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης υπάρχουν 46 συνολικά Ελληνικά Απογευματινά και Σαββατιανά Σχολεία και ελάχιστα από αυτά έχουν 8η και μόνο ένα σχολείο έχει 9η τάξη και είναι ολοκληρωμένα Γυμνάσια. Πρόκειται για το Ελληνικό Γυμνάσιο “Κωσνταντίνος και Σταμάτης Πολυχρόνης” της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου.

Η προκήρυξη του Διαγωνισμού Έκθεσης της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης.

Η οργανωτική επιτροπή επέλεξε δύο θέματα τα οποία παρέχουν μεγαλύτερη ελευθερία στους μαθητές να επιλέξουν. Το πρώτο θέμα είναι: «Τι διδάγματα μπορούν να λάβουν οι νέοι της εποχής μας από τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών;»  Και δεύτερο το «Πώς η ζωή των Τριών Ιεραρχών μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για τους σύγχρονους νέους της Αμερικής;».

Οι εκθέσεις, όπως αναφέρεται και στην εγκύκλιο που απέστειλε ο Πρωτοσύγκελος, π. Χριστόφορος Οικονομίδης προς τους ιερατικούς προϊσταμένους, τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, πρέπει να είναι σύντομες και περιεκτικές (από 150 έως και 300 λέξεις) και να αποσταλούν μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρόεδρο του Τμήματος Ελληνικής Παιδείας Δημοσθένη Τριανταφύλλου στο dtrianta@aol.com.

Οι εκθέσεις θα εξεταστούν και θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή φιλολόγων ακολουθώντας αυστηρά παιδαγωγικά κριτήρια αξιολόγησης και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και τα έπαθλα θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαρτίου.

Ο Δημοσθένης Τριανταφύλλου.

Υπάρχουν σκέψεις ώστε η απονομή των επάθλων να λάβει χώρα στο πλαίσιο των μαθητικών εκδηλώσεων για την 201 επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας που θα λάβουν χώρα σε κάθε περιφέρεια με την συμμετοχή του Αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς που αναμένεται να έρθει για την παρέλαση που θα διοργανώσει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό επικοινωνήστε με τα Γραφεία της Μητροπόλεως στο: (908) 301-0500.

 

 

anamniseis.net