Πανηγυρική πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση της Νέας Υόρκης

Η Επιτροπή Παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης το βράδυ της Πέμπτης, 17 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7.30 μ.μ. συγκαλεί στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια την πρώτη πανηγυρική πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση για την 201 επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα αναβιώσουν το έθιμο της κοπής της Βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, του δευτεροβάθμιου φορέα που για οκτώ και πλέον δεκαετίες διατηρούσε το αποκλειστικό δικαίωμα της διοργάνωσης των παρελάσεων της Νέας Υόρκης.

Εφέτος είναι η πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία της ομογένειας της Νέας Υόρκης που η παρέλαση διοργανώνεται με την σύμπραξη τριών πλευρών και συγκεκριμένα της Αρχιεπισκοπής που έχει το γενικό πρόσταγμα, του εκλεγμένου και εν εξορία Διοικητικού Συμβουλίου με πρόεδρο τον Τιμολέοντα Κακούρο και της Πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, που έχει καταλάβει το Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια και έχει ως συντονιστές τον Δημήτριο Καλαμαρά και τον Νικόλαο Διαμαντίδη.

Η Επιτροπή βάσει της αποφάσεως της τριμερούς συσκέψεως στην Αρχιεπισκοπή του περασμένου Νοεμβρίου έχει ως πρόεδρο τον αντιπρόεδρο του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Τζον Κατσιματίδη και συμπροέδρους τον Νίκο Μπάρδη που εκπροσωπεί το εν εξορία συμβούλιο και το Δημήτριο Καλαμαρά που εκπροσωπεί την Πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Παρελάσεως.

Η παρέλαση, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έχει προγραμματιστεί για την 5η Ιουνίου 2022 και ενδέχεται κατά την διάρκεια της εν λόγω συγκέντρωσης να ενημερωθούν οι ομογενείς και για την έκδοση των σχετικών αδειών από τον Δήμο της Νέας Υόρκης.

Η φετινή παρέλαση είναι αφιερωμένη στην 201η επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως και θα τιμηθούν τα 200 χρόνια της Σφαγής της Χίου από τους Τούρκους τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και θα εορταστούν τα 100 χρόνια της ιδρύσεως της Αρχιεπισκοπής Αμερικής καθώς επίσης και τα 100 χρόνια της AHEPA, της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών.

Κατά την διάρκεια του μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς θα γίνουν εκδηλώσεις για τα 2500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών και τα 2500 χρόνια της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.