Αλέξης Τσίπρας: Θέλετε κράτος τσιφλίκι

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι η κυβέρνηση θέλει κράτος τσιφλίκι λιγότερο για τον πολίτη και περισσότερο για τα ρουσφέτια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τον ΕΦΚΑ αναφέρθηκε στα υπέρογκα ποσά που παίρνουν τα στελέχη του ΕΦΚΑ, αλλά και άλλων οργανισμών, όπως της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.

«Την ώρα που τα νοικοκυριά δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα, την ώρα που οι αγρότες δεν μπορούν να μείνουν στα χωράφια τους, επειδή με τις επιλογές σας πολλαπλασιάσατε την κρίση, δεν αισθάνεστε άσχημα να φέρνετε νομοσχέδια που δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής δυσφορίας μέσα από τις συγκρίσεις στους μισθούς των golden boys που θα παίρνουν ως και 8.000 ευρώ, ενώ αρνείστε αύξηση του κατώτατου στα 800 ευρώ;» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρουσιάζοντας μάλιστα συγκεκριμένα στοιχεία για «το πώς λειτουργεί το γαλάζιο κράτος» ο πρώην πρωθυπουργός είπε: «Γεμίσατε το δημόσιο με μετακλητούς και γαλάζια ρουσφέτια. Τα ίδια και στη ΔΕΗ, καταργήσατε την αξιοκρατία και την διαφάνεια, ανοίγοντας την πόρτα στα ρουσφέτια, καταργώντας τον ΑΣΕΠ.

Πόσες Γενικές Διευθύνσεις βρήκατε στη ΔΕΗ το 2019; Επτά. Πόσες τις κάνατε εσείς σήμερα; Δέκα Πέντε! Από 27 διευθυντές το 19, σήμερα έχει 105 με 70 νεοφερμένους από την “αγορά” από εσάς. Από 60 βοηθούς διευθυντές σήμερα έχει 250! Μαγαζί σας ήταν η ΔΕΗ και μαγαζί σας το ξανακάνετε».

«Την μετατρέψατε από εταιρεία κοινής ωφέλειας σε εταιρεία ωφέλειας των γαλάζιων golden boys και των ιδιωτών επενδυτών, που θα κερδίζουν σε βάρος των νοικοκυριών, των αγροτών, των καταστημάτων, που βλέπουν τους λογαριασμούς και παθαίνουν εγκεφαλικό» ανέφερε ακόμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ακόμα ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ λαμβάνει 360.000 ετησίως με τα μπόνους, ενώ ο πρωθυπουργός έχει μισθό 85.000 ευρώ δηλαδή παίρνει τέσσερις φορές λιγότερα χρήματα. Απευθυνόμενος μάλιστα προς τους βουλευτές της ΝΔ είπε: «Είστε κορόιδα. Δεν πήγατε να κάνετε τα γαλάζια golden boys και ήρθατε να κάνετε τους βουλευτές».

Πρόσθεσε, δε: «Γιατί να ιδρώσει ο κύριος αυτός για τις αυξήσεις στα τιμολόγια, όταν ο συνταξιούχος παίρνει 700 ευρώ και ο λογαριασμός έρχεται 600;»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ακόμα ότι η κυβέρνηση δημιουργεί στο ΔΕΔΔΗΕ έντεκα νέες θέσεις διευθυντών με μισθούς που υπερβαίνουν το πλαφόν των 4.650 ευρώ το μήνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε ασχολίαστο και το θέμα των συντάξεων. Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη είπε: «Λέγατε ότι θα βγαίνει η σύνταξη σε μία μέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε 367.000 εκκρεμείς συντάξεις και άφησε 107.000 εκκρεμείς συντάξεις, τις μείωσε κατά 70%. Το είχατε κάνει σημαία προεκλογικά. Πήρατε τις 107.000 και τις φτάσατε στις 350.000 που είναι σήμερα.

Θυμάστε που λέγατε τη 13η σύνταξη ψίχουλα; Ένα δισ. ευρώ κάθε άνοιξη να δίνεται στους συνταξιούχους. Τι κάνατε εσείς που μας καταγγέλλατε; Την καταργήσατε. Και όχι μόνο δεν δίνετε τα χρήματα αυτά σε άλλες κοινωνικές ανάγκες και τα βάζετε στον κουβά της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης.»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμα ότι ο ΕΦΚΑ γίνεται λάφυρο «στα χέρια μίας κομματικής κάστας» και σημείωσε πως οι Γενικοί Διευθυντές θα επιλέγονται με τριετή θητεία, ενώ παραμερίζονται τα στελέχη με χρόνια προϋπηρεσίας: «Προκηρύξεις όχι από τον ΑΣΕΠ αλλά με σύμπραξη του ΑΣΕΠ».

Πηγή:newsit.gr