Απεβίωσε ο π. πρόεδρος των Αργυροχωριτών και ηγέτης των Ηπειρωτών Αμερικής Ευθύμιος Παππάς

Ο Ευθύμιος Παππάς. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας στις anamniseis.net

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών «Αναγέννηση», καθώς επίσης και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Αργυροχωριτών Αμερικής, Ευθύμιος Παππάς το απόγευμα της Δευτέρας 21 Φεβρουαρίου 2022 έχασε την τελευταία μάχη της ζωής του σε ηλικία 80 ετών έχοντας στο πλευρό τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Ο Ευθύμιος Παππάς γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1941 στο Αργυροχώρι της επαρχία Πωγωνίου, νομού Ιωαννίνων.  Το 1955 ο πατέρας του και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη, ενώ ο Ευθύμιος με τη μητέρα του παρέμειναν στο χωριό, λόγω των σπουδών του Ευθυμίου.

Το 1958 ήρθε με τη μητέρα του και όπως πολλοί συμπατριώτες του ασχολήθηκε με τα εστιατόρια, αρχικά στο Μανχάταν και τα τελευταία χρόνια στο Λονγκ Αϊλαντ.

Ο Ευθύμιος Παππάς είναι πατέρας τριών παιδιών της Αθηνάς, της Καλλιόπης και του Βασιλείου, ο οποίος ακολούθησε τα χνάρια του και ο οποίος διατηρεί τα δικά του εστιατόρια στην  Αστόρια και συγκεκριμένα το «The Shady Lady» και «Crave».

Από τις πρώτες ημέρες που ήρθε στη Νέα Υόρκη συνδέθηκε με τον Σύλλογο Αργυροχωριτών Αμερικής και γενικότερα με τους Ηπειρωτικούς Συλλόγους και την ίδια την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα της ομογένειας για το Βορειοηπειρωτικό. Προ δύο ετών ο Σύλλογος Ηπειρωτών «Αναγέννηση» και το Γυναικείο Τμήμα «Σουλιώτισσες», τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος. Πρόκειται για την ανώτατη τιμή που απονέμει ο Σύλλογος σε μέλη και στελέχη που συμπληρώνουν μισό αιώνα προσφοράς στον Σύλλογο.

Με στοιχεία από anamniseis.net.