«Ελεύθεροι Άνθρωποι»: Εκλογή Πάρι Κουρτζίδη

Μετά από τη σχετική ψηφοφορία, νέος πρόεδρος του κόμματος εξελέγη ο κ. Πάρις Κουρτζίδης, λαμβάνοντας 3.064 ψήφους από τα 3.108 μέλη που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία

Με ιδιαίτερη επιτυχία και κάτω από μεγάλη συναισθηματική φόρτιση για τον αδόκητο θάνατο του ιδρυτή, Γιώργου Τράγκα, πραγματοποιήθηκε το 1ο Τακτικό Συνέδριο του κινήματος «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» το διήμερο 25-26 Φεβρουαρίου.

Μετά από τη σχετική ψηφοφορία, νέος πρόεδρος του κόμματος εξελέγη ο κ. Πάρις Κουρτζίδης, λαμβάνοντας 3.064 ψήφους από τα 3.108 μέλη που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και ήταν οικονομικά ενήμερα.

Οι δε 1.000 σύνεδροι έδωσαν με συντριπτική πλειοψηφία την έγκρισή τους για το νέο καταστατικό (903 ΝΑΙ), καθώς και για το νέο έμβλημα του κόμματος (891 ΝΑΙ).

Το λόγο πήραν περισσότεροι από 50 σύνεδροι, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί – μετά από ψηφοφορία που είναι σε εξέλιξη – η νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας.

Να σημειωθεί πως την υβριδική διεξαγωγή του Συνεδρίου, λόγω των περιοριστικών μέτρων, αλλά και των έκτακτων συνθηκών, ανέλαβε ειδική διαδικτυακή εταιρεία, η οποία έχει τεράστια εμπειρία, καθώς διεξάγει επίσημα συνέδρια για ιδιωτικές εταιρείες, κρατικούς και μη κερδοσκοπικούς φορείς.

  • Στην έναρξη των εργασιών του 1ου Τακτικού Συνεδρίου χαιρετισμό απηύθυναν οι:
    Νίκος Νικολόπουλος, πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας και ιδρυτικό μέλος του ΕΛ.Α
     
  • Νικόλαος Καραχάλιος, επικεφαλής της πολιτικής κίνησης Δημοκρατών, ο οποίος μάλιστα δήλωσε την αμέριστη συστράτευσή του με τους Ελεύθερους Ανθρώπους και τη στήριξη στο νέο πρόεδρο (και αδελφικό φίλο του, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε)
     
  • Ιωάννης Κοντογιάννης, πρόεδρος κόμματος ΑΜΕΑ, που επίσης δήλωσε τη συστράτευσή του με τους ΕΛ.Α
     
  • Κυριάκος Τοψόγλου, πρόεδρος κόμματος ΝΕΩΝ που κι αυτός συζητά με τον πρόεδρο του ΕΛ.Α για τη συμπόρευση ενόψει των επικείμενων εκλογών
     
  • Βάκης Τσιομπανίδης, πρόεδρος ΑΚΚΕΛ ΑΓΡΟΤΩΝ, ο οποίος δήλωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του νέου πρόεδρου
     
  • Γιάννης Κεσκίνογλου, πρόεδρος Ε.Α.Σ. Δράμας

Κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, ο νέος πρόεδρος του κόμματος «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» κ. Πάρις Κουρτζίδης, απευθυνόμενος στα μέλη του Συνεδρίου δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής (σ.σ. επισυνάπτεται ολόκληρη η ομιλία): «Είναι ιδιαίτερη τιμή και βαριά η ευθύνη. Σας υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να δικαιώσω αυτή την εκλογή, τη ψήφο εμπιστοσύνης, για να ηγηθώ της πορείας μας.  Ξέρω τι αναλαμβάνω. Ξέρω το πόσο δύσκολο είναι. Από μικρό παιδί όμως, όποτε μου έλεγαν ότι κάτι είναι ακατόρθωτο, ότι κάτι είναι εξαιρετικά δύσκολο για να επιτευχθεί, από εκείνη κιόλας τη στιγμή γινόταν ο επόμενος στόχος μου. Όχι αυτοσκοπός. Στόχος. Η εκλογή Προέδρου από τη λαϊκή βάση είναι μία σημαντική κατάκτηση δημοκρατίας, ενισχύει ουσιαστικά την αμφίδρομη επικοινωνία του κόμματος με την κοινωνία, ανοίγει δρόμους στις συμμετοχικές διαδικασίες, οδηγεί σε μία συλλογική δυναμική και ταυτόχρονα σε δυναμική συλλογικότερη». 
Από το Γραφείο Τύπου ΕΛ.Α