ΠΑΟΚ – Ιωνικός 1-1, Η βαθμολογία: Στο +13 ο Ολυμπιακός

Το 14ο φετινό πέναλτι στο πρωτάθλημα δεν ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ! Ο Δικέφαλος έβγαλε κούραση από την προσπάθεια της Πέμπτης κόντρα στη Μίντιλαντ κι έμεινε στο 1-1 με τον Ιωνικό στην Τούμπα, αποτέλεσμα που μπορεί να τον φέρει στο -13 από τον Ολυμπιακό.

Συγκινητικές στιγμές στο γκολ του Λένις, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν με ουκρανική σημαία και το γήπεδο να χειροκροτεί.

Έτσι ξεκίνησαν

Με οκτώ αλλαγές σε σχέση με τη Μίντιλαντ παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ιωνικό. Μόνο οι Πασχαλάκης, Μπίσεσβαρ και Τσόλακ παρέμειναν στην ενδεκάδα, με τον Ελληνα τερματοφύλακα να ξεκινά κάτω από τα δοκάρια.

Τετράδα στην άμυνα ήταν οι Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης και Σίντκλεϊ ενώ στα χαφ ξεκίνησαν οι Σοάρες και Σβαμπ, με τον Μπίσεσβαρ σε ρόλο επιτελικού μέσου, τους Μιτρίτσα και Ζαμπά στα άκρα και τον Τσόλακ στην κορυφή.

Η ενδεκάδα του Ιωνικού: Χουτεσιώτης, Μύγας, Σάντσες, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Άοσμαν, Λένις, Καμπράλ, Μάντζης.

Γεμάτο 15λεπτο με εκατέρωθεν ευκαιρίες

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο ματς και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό έχασε απίθανη τριπλή ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Τσόλακ από θέση βολής έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ο Μπίσεσβαρ που πήρε το ριμπάουντ σούταρε πάνω στον Μύγα από τη μικρή περιοχή και ο Μιτρίτσα με την τρίτη, επίσης δεν κατάφερε να βρει στόχο. Ο Δικέφαλος ήταν διαρκώς στην επίθεση και είχε ακόμη μία καλή στιγμή στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Μιτρίτσα ενώ στο 11’ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Ιωνικού.

Ο Σάστρε έκανε λάθος πάσα κι έβγαλε τετ α τετ τον Μάντζη ο οποίος δεν μπόρεσε όμως να νικήσει τον Πασχαλάκη. Τρία λεπτά μετά ο Έλληνας τερματοφύλακας κράτησε το μηδέν σε πολύ ωραίο σουτ του Καμπράλ και κάπου εκεί το ματς έσβησε, μέχρι το 31ο λεπτό.

Γκολ με τον αγαπημένο του τρόπο

Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μύγα στον Μιχάι, με τον Σβαμπ να εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 1-0 στο 33’. Αυτό ήταν το 14ο φετινό πέναλτι των «ασπρόμαυρων» στο πρωτάθλημα, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.

Ο Ιωνικός δεν πτοήθηκε από το γκολ και πέντε λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, αλλά ο Πασχαλάκης έσωσε για ακόμη μία φορά τον ΠΑΟΚ, με σπουδαία επέμβαση σε κοντινό σουτ του Μύγα από τη μικρή περιοχή.

Λίγες ευκαιρίες, γκολ ο Τουράμ και αφιέρωση στην Ουκρανία

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά, αλλά πέρα από ένα γυριστό του Μιτρίτσα στο 51′ το οποίο σταμάτησε εύκολα ο Χουτεσιώτης, δεν απείλησε ιδιαίτερα. Ο Ιωνικός έδειχνε να το πιστεύει όλο και περισσότερο και στο 58′ ισοφάρισε με τον Τουράμ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του ανίκητου μέχρι εκείνη τη στιγμή Πασχαλάκη.

Ο σκόρερ του Ιωνικού έτρεξε στον πάγκο όπου πήρε μία σημαία της Ουκρανίας και πανηγύρισε μαζί με τον Τσιγκρίνσι ενώ η Τούμπα χειροκρότησε, σε μία πολύ όμορφη στιγμή.

Ο ΠΑΟΚ πίεζε για το γκολ, δεν έκανε ευκαιρία όμως και στο 70 λίγο έλειψε να δεχτεί και δεύτερο γκολ, αλλά ο Πασχαλάκης και πάλι κράτησε όρθια την ομάδα του σε τετ α τετ με τον Τουράμ. Μέχρι το φινάλε δεν υπήρξε άλλη αξιοσημείωτη ευκαιρία για τις δύο ομάδες και το μάλλον δίκαιο 1-1 έμεινε ως το τέλος.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (76′ Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Σοάρες (62′ Τσιγγάρας), Ζαμπά (82′ Κούτσιας), Μπίσεσβαρ (62′ Καντουρί), Μιτρίτσα, Τσόλακ

Ιωνικός (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σάντσεζ (46′ Τουράμ), Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Άοσμαν (89′ Βαφέας), Λένις, Καμπράλ (87′ Βαγιέντε), Μάντζης (46′ Πλατέλλας).

Η βαθμολογία: Στο +13 ο Ολυμπιακός

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Superleague μετά και τα σημερινά (27/2) αποτελέσματα για την 25η αγωνιστική.

Τρία παιχνίδια περιελάμβανε το σημερινό (27/2) πρόγραμμα της Superleague, με τη «μάχη» για την είσοδο στα play-offs να συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΟΦΗ στο Φάληρο και έτσι εκμεταλλεύτηκε πλήρως την απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Δικέφαλο στους 13 πόντους, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν 62, ενώ οι Κρητικοί είναι στους 34, παραμένοντας όμως στο κυνήγι του Αστέρα Τρίπολης για την έκτη θέση.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το Αθηναϊκό ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ, καταφέρνοντας έτσι να πλησιάσει κι άλλο την Ένωση στη βαθμολογία, έχοντας πλέον 39 βαθμούς, με την ομάδα του Δημήτρη Γιαννίκη να μένει στους 42 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ παρότι προηγήθηκε απέναντι στον Ιωνικό, έμεινε στο 1-1 με την ομάδα της Νίκαιας, και έτσι το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έχασε έδαφος στο κυνήγι του Ολυμπιακού, όντας πλέον στους 49 βαθμούς και τη δεύτερη θέση, ενώ η ομάδα του Δημήτρη Σπανού πήρε τον πολύτιμο πόντο φτάνοντας στους 26 βαθμούς και την 11η θέση.

Δείτε τη βαθμολογία:

*Εκκρεμή η απόφαση για το -6 που έχει επιβληθεί στον Άρη