Σακελλαροπούλου σε Ουκρανό Πρέσβη: Η αντίσταση των Ουκρανών συγκινεί βαθύτατα τους Έλληνες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρέσβη της Ουκρανίας Sergii Shutenko. Ο Πρέσβης ενημέρωσε την Πρόεδρο για τις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου, αναφέρθηκε στη δοκιμασία των Ελλήνων της Μαριούπολης και την επιχείρηση εκκένωσης του Ελληνικού Γενικού Προξενείου και την ευχαρίστησε για την πλήρη και απερίφραστη στήριξη της Ελλάδας στη δοκιμαζόμενη χώρα του.

Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στην Ουκρανία και τον ηρωικό της αγώνα για την ελευθερία της, την ευρωπαϊκή της πορεία και τις δημοκρατικές και οικουμενικές αξίες. Η αντίσταση των Ουκρανών συγκινεί βαθύτατα τους Έλληνες και συσπειρώνει την ανθρωπότητα απέναντι στη ρωσική επίθεση και τη βίαιη αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός ανεξάρτητου κράτους.

Τέλος, ο Πρέσβης της Ουκρανίας ζήτησε τη συνδρομή της Πολιτείας για τη φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων που έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν στην Ελλάδα. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρο Βασιλικό και τον ενημέρωσε σχετικά. Ο κύριος Βασιλικός ανταποκρίθηκε θετικά και ανέφερε στην κυρία Σακελλαροπούλου ότι ήδη λαμβάνεται μέριμνα προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: skai.gr