Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Άρη και ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ατρόμητο

Ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε αγωνιστικά κατώτερος των περιστάσεων στη Θεσσαλονίκη και έτσι έχασε από τον Άρη και μαζί απώλεσε και το αήττητο.

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Θεσσαλονίκη και απέναντι στον Άρη επεδίωξε και επιχείρησε να πάρει το διπλό πατώντας κυρίως στην ατομική ποιότητα ορισμένων παικτών του. Και εάν το 0-1 από τον Ελ Αραμπί δημιούργησε προσδοκίες η συνέχεια ήταν κακή και ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-1. Ένας Ολυμπιακός που αγωνιστικά δεν στάθηκε στο ύψος του απέναντι σε μία ομάδα που παραδοσιακά από τη μέση και μπροστά τα τελευταία χρόνια έχει παίκτες ικανούς να κάνουν τη ζημιά.

Ο Μαρτίνς αποφάσισε να κάνει κάτι που σπανίως κάνει ή μπορεί και ποτέ. Άλλαξε και τους δύο ακραίους του μπακ στον αγώνα (έβαλε Βρουσάι και Ανδρούτσο στην αναμέτρηση) αλλά ούτε αυτό λειτούργησε θετικά για εκείνον και την ομάδα. Με βάση την εικόνα του β’ μέρους ο Ολυμπιακός δικαίως έχασε το παιχνίδι. Ο Άρης τον πίεσε, έβγαλε ένταση στα τρεξίματά του και έπαιξε με βαθιές πάσες στην πλάτη της άμυνάς του (μία άμυνα των Πειραιωτών που είχε θέματα, όπως είχε και το κέντρο της) και έτσι τελικώς οδηγηθήκαμε σε αυτό το 2-1. Ένας Άρης που κατάφερε να πάρει και πολλά φάουλ κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Ένας Ελ Αραμπί που τραυματίστηκε για να σκοράρει (έπεσε από τη φόρα του πάνω στη διαφημιστική πινακίδα και έτσι μετά είχε δεμένο χέρι) και έβαλε γκολ στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μέσα στο 2022 και για πρώτη φορά μετά τις 19 Δεκεμβρίου του 2021. Έχασε βέβαια και στη συνέχεια μία μεγάλη φάση για να βάλει ένα 2ο γκολ.

Στη φάση του 1-1 από τον Άρη η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε και λειτούργησε εντελώς λάθος. Στη δε φάση του 1-2 ο Μπουχαλάκης δεν έπραξε σωστά κάνοντας το φάουλ με τον ίδιο πάντως να αμφισβητεί την απόφαση. Και στη συνέχεια της φάσης με το εξαιρετικό φάουλ του Γκάμα όλα πήγαν λάθος για τον Ολυμπιακό (με λάθος και στο τείχος) και με τον Βατσλίκ να μην προλαβαίνει καν να αντιδράσει και να βλέπει τη μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα του.

Ο Μαντί Καμαρά στο 72′ ήταν απέναντι στον Κουέστα για να σουτάρει ψηλά έξω χάνοντας τρομερή ευκαιρία και στο 77′ έγινε το 1-2.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Λούκας Σάσα, Ματίγια (90+ Χαΐροβιτς), Ντιαγέ (71’ Γκάμα), Μαντσίνι (71’ Πάλμα), Ιτούρμπε (84’ Ντουκουρέ) και Καμαρά (84’ Μπεναλουάν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βάτσλικ, Λαλά, Μπα, Σισέ, Κίτσος (84’ Ανδρούτσος), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (83’ Φατιγκά), Καρβάλιο (43’ Καμαρά), Ροντρίγκες (66’ Βαλμπουενά), Μασούρας και Ελ Αραμπί.

gazzetta.gr

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι

Το φινάλε της κανονικής περιόδου ήταν πολύ ικανοποιητικό και “πειστικό” για τον Παναθηναϊκό, όμως πιο σημαντικό -πιθανότατα κι απ’ την ίδια τη νίκη με 2-0 στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου και τη βαθμολογική αξία της- ήταν το γεγονός πως τούτη τη φορά οι “πράσινοι” δεν “λύγισαν”, δεν “έσβησαν”, δεν “κώλωσαν” μετά το χαμένο πέναλτι του Αϊτόρ στο 56’. Όπως έγινε για παράδειγμα πριν από 15 βράδια στο Αγρίνιο, μετά το χαμένο πέναλτι του Καρλίτος στο 69’.

Αυτή τη φορά οι παίκτες του Παναθηναϊκού βρήκαν και την ψυχολογία και το χαρακτήρα που χρειαζόταν για να μην (ξανα)κλωτσήσουν την καρδάρα των βαθμών και κυρίως να μην κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή τους στα playoffs που ακολουθούν, όπου προμηνύεται να γίνει… αίμα κι άμμος για την 3η και 4η θέση που οδηγούν απ’ τη διαδρομή του πρωταθλήματος στον 2ο προκριματικό γύρο του επόμενου Europa Conference League.

Μέσα από πολλά προβλήματα κι απουσίες παικτών πρώτης γραμμής. Το κενό του Βιγιαφάνιες, ωστόσο, δεν φάνηκε στα δύο ματς, αφενός διότι ο Αλεξανδρόπουλος έκανε σούπερ παιχνίδι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ κι αφετέρου διότι ο Γκατσίνοβιτς έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο Περιστέρι, ως δημιουργός και παίκτης που βρισκόταν διαρκώς ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου.

Εκείνος που έκανε όμως ξανά τη διαφορά για το “τριφύλλι” ήταν ο Παλάσιος. Ο πιο “αθόρυβος” ηγέτης αυτής της version του Παναθηναϊκού κι ο παίκτης που επιβεβαιώνει διαρκώς τους τελευταίους μήνες, πως διάολε ναι, τα άξιζε τα 2 εκατ. ευρώ που δόθηκαν το περασμένο καλοκαίρι για να ντυθεί στα “πράσινα”. Αρκεί το προσεχές καλοκαίρι να δοθεί ένα αντίστοιχο ποσό και να βρεθεί κι ένας φορ killer για να αλλάξει συνολικά επίπεδο η επιθετική γραμμή του “τριφυλλιού”.

Δύο γκολ με υπογραφή… εξτρέμ

Από τις αρχές του 2022, ο Αργεντινός έχει πατήσει πλέον το… turbo, μετρώντας τα 9 απ’ τα 11 εφετινά τέρματά του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και στο Περιστέρι ήταν εκείνος που καθάρισε το ματς για τους πράσινους -σε μία δύσκολη χρονικά συγκυρία μετά το χαμένο πέναλτι του Αϊτόρ- με δύο καθαρά γκολ… εξτρέμ, που έφεραν την υπογραφή του.

Στο 75’ έχει την οξυδέρκεια και την καθαρή αντίληψη της φάσης για να κάνει την κίνηση στο δεύτερο δοκάρι περιμένοντας να περάσει η μπάλα απ’ το γύρισμα του Χατζηγιοβάνη και να σκοράρει με ωραίο τρόπο, ψηλά, εκεί όπου ο Γιαννιώτης δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι αυτή τη φορά.

Στο 77’ έκανε εξαιρετική διαγώνια κίνηση για να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, μετά το τακουνάκι του στον Χουάνκαρ και σε χρόνο dt ήταν στο σημείο που έπρεπε για να υποδεχθεί το στρώσιμο της μπάλας απ’ τον Γκατσίνοβιτς και να βρει ξανά δίκτυα, τελειώνοντας το ματς. Δεν είναι ο πιο φαντεζί μεσοεπιθετικός που υπάρχει, αλλά πλέον είναι υπερπολύτιμος για τον Παναθηναϊκό κι ο παίκτης που κάνει εδώ και καιρό τη διαφορά στην επίθεσή του.

Ο Γκατσίνοβιτς άνοιξε το παιχνίδι

Εξίσου σημαντικό για τον Παναθηναϊκό ήταν το γεγονός ότι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, παρά την πίεση του 0-0, με πολύ πιο καθαρό μυαλό για να παίξει αυτή τη φορά σωστά και να ψάξει πολύ πιο ορθολογικά το γκολ. Εκεί πήρε τη βοήθεια που χρειαζόταν απ’ τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος του άνοιξε όλους τους χώρους και το παιχνίδι στο επιθετικό τρίτο. Και για πρώτη φορά μετά από καιρό, οι “πράσινοι” και δη ο Γιοβάνοβιτς πήρε πράγματα απ’ τις αλλαγές του.

Ο Χατζηγιοβάνης έκανε το πρώτο παιχνίδι με ουσία μετά από πολλούς μήνες, βγάζοντας την ασίστ στο 1-0, ενώ η παρουσία του Μαουρίσιο -που μπήκε με όρεξη στο γήπεδο μετά από ένα μήνα απουσίας- του έδωσε τη δυνατότητα να μείνει ψηλά και να πιέσει κι άλλο έναν Ατρόμητο που είχε ξεμείνει πλέον από δυνάμεις, μετά απ’ τα συνεχόμενα κι απαιτητικά ματς “τελικούς” που έδωσε τις τελευταίες εβδομάδες. Αυξάνονται οι επιλογές πάνω στην ώρα…

Ο Κουρμπέλης δίνει ηρεμία και ώθηση

Τελευταία -αλλά όχι ήσσονος σημασίας- η αναφορά στον Δημήτρη Κουρμπέλη και στην πρώτη “ενδεκαδάτη” συμμετοχή του έπειτα από 449 μέρες. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν πραγματικά πολύ καλός κι έδωσε μεγάλη ηρεμία και σωστές μεταφορές ακόμη και στο όχι και τόσο καλό, α’ ημίχρονο του “τριφυλλιού”.

stort24.gr