Σωρηδόν οι θρησκευτικοί γάμοι ομογενών στην Μελβούρνη μετά τη χαλάρωση των μέτρων

Εκατοντάδες είναι οι γάμοι και οι βαφτίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε Ελληνορθόδοξους ναούς της Μελβούρνης από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι τώρα. Παρομοίως, πολλές επιχειρήσεις με είδη γάμου και βαπτιστικά κάνουν χρυσές δουλειές.

Οι εγκλεισμοί (lockdowns) και τα άλλα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού οδήγησαν πολλά ζευγάρια στην απόφαση να μην παντρευτούν ή να μην βαπτίφουν το παιδί τους στα προηγούμενα δύο χρόνια.

Τώρα, με την χαλάρωση των μέτρων γίνεται χαμός στους Ελληνορθόδοξους ναούς της Μελβούρνης με γάμους και βαφτίσεις!

Ο πάτερ Γεώργιος Αδαμάκης εξηγεί γιατί γίνεται το αδαχώρητο στην εκκλησία του, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στο προάστιο Όκλι της Μελβούρνης.

Αναφέρεται και σε ζευγάρι ομογενών που τα τελευταία δύο χρόνια ανέβαλε τον γάμο του πέντε φορές.

O πάτερ Γεώργιος Αδαμάκης, λέει ότι πολλά ζευγάρια κάποια στιγμή είχαν απογοητευτεί με τους εγκλεισμούς και είχαν σκεφτεί να προχωρήσουν με πολιτικό γάμο. Ωστόσο ο θρησκευτικός γάμος, χριστιανοί γαρ, υπερίσχυσε στη συνείδησή τους και, τελικά, έφτασαν στην Εκκλησία.

 

O πάτερ Γεώργιος Αδαμάκης λέει όλο και περισσότεροι νέοι και νέες παρίστανται στις Θείες Λειτουργίες σε Ελληνορθόδοξους ναούς της Μελβούρνης.

O πάτερ Γεώργιος Αδαμάκης λέει όλο και περισσότεροι νέοι και νέες παρίστανται στις Θείες Λειτουργίες σε Ελληνορθόδοξους ναούς της Μελβούρνης, γεγονός που δείχνει ότι αντίθετα με ότι πιστεύουν ορισμένοι, ότι χάνουμε την ελληνικότητα της ομογένειας και το θρήσκευμά της, οι νέοι ομογενείς συνιστούν την εμπράγματη απόδειξη ότι Ελληνισμός και Ορθοδοξία αντέχουν και οδεύουμε σε ένα λαμπρό μέλλον!
Τον ενθουσιασμό του πατέρα Αδαμάκη συμμερίζεται ο πάτερ Γεώργιος Φράγκος, από τον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα, στο προάστιο Thomastown της Μελβούρνης.

 

O πάτερ Γεώργιος Φράγκος λέει ότι ήδη έχουν ξεκινήσει κρατήσεις για γάμους και βαπτίσεις σε Ελληνορθόδοξους ναούς της Μελβούρνης μετά το Πάσχα.

O πάτερ Γεώργιος Φράγκος λέει ότι ήδη έχουν ξεκινήσει κρατήσεις για γάμους και βαπτίσεις σε Ελληνορθόδοξους ναούς της Μελβούρνης μετά το Πάσχα. Greek Orthodox Church of Thomastown & Districts.

 

O πάτερ Γεώργιος Φράγκος λέει ότι ήδη έχουν ξεκινήσει κρατήσεις για γάμους και βαπτίσεις σε Ελληνορθόδοξους ναούς της Μελβούρνης μετά το Πάσχα.

Πολλά τα καταστήματα πώλησης ειδών για γάμους και για βαπτίσεις στην Μελβούρνη που ανήκουν σε ομογενείς επιχειρηματίες.

Μία απ΄αυτές και η Λίνα Βασιλειάδου, η οποία μίλησε στο SBS Greek, για το κατάστημα που διατηρεί με την συνέταιρό της, Χριστίνα Αναστασιάδη.

Κάποιες φορές, λένε, το μελλόνυμφο ζευγάρι λόγω των μέτρων έφτανε στα σκαλοπάτια της εκκλησίας και πριν οι γονείς του αβάφτιστου παιδιού τους το ρίξουν στην ιερά κολυμπήθρα. Έτσι είχαν να αγοράσουν εκτός από τα σχετικά με το γάμο τους και τα απαραίτητα για την ταυτόχρονη βάφτιση του παιδιού τους.

Π: Με αποσπάσματα από sbs.com.au και παρατηρήσεις της ΡΗΡ.

φωτογραφία από Ίντερνετ.