ΗΠΑ: Αυτοκίνητο έπεσε σε ελληνικό εστιατόριο στην Ουάσινγκτον – Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας της Ουάσινγκτον πρόκειται για τροχαίο ατύχημα. Πυροσβέστες και αστυνομικοί έσπευσαν στις 12.15 στο εστιατόριο Parthenon, στη συνοικία Τσέβι Τσέις, όπου ένα ασημί SUV βγήκε από τον δρόμο και έπεσε στην αυλή του εστιατορίου.

Οι έξι από τους εννέα τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, με τρεις από αυτούς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Στους άλλους τρεις τραυματίες παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες και δεν χρειάστηκε να εισαχθούν για νοσηλεία, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Ουάσινγκτον.

Ο οδηγός του SUV ήταν ένας ηλικιωμένος άνδρας που φαίνεται ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου ή αντιμετώπισε κάποιο ιατρικό πρόβλημα, ανέφερε εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές αν ο οδηγός τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Washington Post, όλα συνέβησαν στις 12:15 το μεσημέρι (τοπική ώρα), στην βορειοδυτική πλευρά Λεωφόρου Κονέκτικατ (Connecticut Avenue), μια περιοχή πολυσύχναστη, με πολλές επιχειρήσεις εστίασης και εμπορικά καταστήματα.  Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες, ο οδηγός του SUV ανέπτυξε αδικαιολόγητα ταχύτητα, παρέσυρε διερχόμενους στο πέρασμά του και καρφώθηκε στην βορειοδυτική πλευρά του πεζοδρομίου, με τραγικά αποτελέσματα.

Το περιστατικό συνέβη σε ώρα αιχμής, καθώς πρόκειται για την περίοδο κατά την οποία οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων πέριξ της Λεωφόρου Κονέκτικατ κατεβαίνουν για το μεσημεριανό τους.  Το δε εστιατόριο “Parthenon” θεωρείται ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο στην περιοχή, όπως τονίζει η Washington Post.