Συμβιβασμός των Κυπρίων της Μελβούρνης για το «Cyprus House»

Πιο κοντά η ανέγερση του νέου οικήματος της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας. Συμβιβασμός για έξι ορόφους και όχι δέκα, έπειτα από διαβουλεύσεις. Ο πρόεδρος του φορέα, Θεοφάνης (Θήο) Θεοφάνους μιλά στο SBS Greek.

Η Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας απέφυγε τελικά την, πιθανότατα, χρονοβόρα δικαστική μάχη στο θέμα της ανέγερσης του νέου οικήματός της.

Ο Δήμος Moreland, μετά από διαβούλευση με κατοίκους της περιοχής, αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση πολεοδομικής άδειας.

Ωστόσο, αρκετές ήταν οι υποχωρήσεις που έκανε ο ομογενειακός οργανισμός για να λάβει την άδεια.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Θεοφάνης (Θήο) Θεοφάνους μιλά για την διαδικασία χορήγησης άδειας, για τα λάθη που έγιναν από την πλευρά της Κοινότητας, στην διαμόρφωση των χώρων του νέου κτιρίου, στο πόσο μέχρι στιγμής κόστισε η όλη διαδικασία, πόσο θα κοστίσει η κατασκευή του «Κυπριακού Σπιτιού» και πώς θα βρεθούν τα χρήματα.

Αναλυτικότερα…

Η απόφαση του Δήμου Moreland να χορηγήσει την πολυπόθητη άδεια ανέγερσης του νέου οικήματος της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης ήρθε μετά από έντονες και πολύμηνες διαβουλεύσεις με τους περίοικους.

Η υπόθεση έφτασε στο επιδιαιτητικό δικαστήριο VCAT της Βικτώριας [ Victorian Civil and Administrative Tribunal ], αφού τα αρχικά σχέδια για ανέγερση μεγάρου 10 ορόφων προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τους κατοίκους της γύρω περιοχής με την αποστολη περισσοτέρων των 250 επιστολών διαμαρτυρίας.

Ωστόσο, τα πράγματα ομαλοποιήθηκαν βρέθηκε η «χρυσή τομή» και όλες οι πλευρές είναι ικανοποιημένες.

Το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Moreland, ομογενής Aγγελική Πανοπούλου, αναφέρει σε επιστολή της στο Πρόγραμμά μας, ότι ο Δήμος, και βεβαίως και η ίδια είναι ικανοποιημένη από την εξέλιξη των πραγμάτων και στήριξε την απόφαση για χορήγηση άδειας οικοδομής.

Πηγή: sbs.com.au